SJAJNI NASTUPI

Gaćina preko nositelja u osmini finala Igara

30.07.2012 u 14:22

Bionic
Reading

Zadarski stolnotenisač Andrej Gaćina je nakon pobjede protiv Jorgena Perssona svladao i ruskog nositelja Aleksandra Šibajeva 4:3 (6, 7, -9, 8, -8, -9, 8) te se plasirao u četvrto kolo olimpijskog turnira

Andrej Gaćina je dokazao odličnu formu i nakon Perssona izbacio i 29. igrača svijeta Aleksandra Šibajeva koji je pao nakon velike borbe. Gaćina je u prepoznatljivom ofenzivnom stilu sustavno lomio otpor bolje plasiranog protivnika i ušao u osminu finala turnira koji Europljanima ne ostavlja gotovo ni zrno nade za medalju.

Šibajev je nanjušio priliku u trećem setu i počeo se glasno bodriti nakon osvojene dionice, no Gaćina je nastavio u svom ritmu i ubrzo se vratio na dva seta razlike. Šibajev je u dva izjednačena seta došao do 3:3, no Gaćina je ostao fokusiran i odlučan te je nakon velike borbe u kojoj je prikazao evidentan napredak u igri osigurao jednu od najvećih pobjeda karijere.

Andrej je tako ušao među najboljih 16 na turniru, a svaki sljedeći trijumf bio bi prava senzacija. Ždrijeb mu u borbi za četvrtfinale nudi Tajpežanina Chin Yuan Chuanga, petog nositelja i osmog igrača svijeta. Ako netko baš želi gledati korak unaprijed, hrabri Zadranin bi u slučaju pobjede išao na boljega u meču Rumunja Crisana i sedmog igrača svijeta, Nijemca Tima Bolla. Čak i plasman u polufinale stolnotenisačima ne osigurava medalju, u rasporedu je i meč za broncu, vjerojatno u društvu najboljih igrača svijeta, trojice Kineza.