MI, STOLNI TENIS

Gaćina jedini s dva mediteranska odličja

01.07.2009 u 20:00

Bionic
Reading

Hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina izgubio je u finalu mediteranskog turnira u Lancianu od Grka Panagiotisa Gkionisa s 4:1 (7, 5, -8, 2, 6), te je time osvojio srebrnu medalju. Do brončane medalje danas nije uspjela doći Andrea Bakula koja je poražena od Grkinje Aikaterini Ntoulaki također s 4:1 (9, 10, -2, 8, 9)

S osvojene dvije medalje Andrej Gaćina se kandidirao za najuspješnijeg hrvatskog sportaša na Mediteranskim igrama. Nakon ekipnoga srebra s Rokom Tošićem, medalju istoga sjaja uzeo je i u pojedinačnoj konkurenciji izgubivši u finalu s 1:4 od prvoga favorita stolnoteniskoga turnira, Grka Panagiotisa Gkionisa, vrlo neugodnog defanzivca.

"Ne volim igrati s defanzivcima, danas sam sve pokušavao, uzaludno, pa ću očito morati vježbati igru protiv takvih igrača, kojih srećom nema puno", kazao je Gaćina koji je na putu do finala pobjeđivao Turčina Cema Zenga i Španjolca Alfreda Carnerosa Beamuda.

Cornelia Vaida se vraća bez medalje nakon jučerašnje pobjede protiv Turkinje Sirin He (4:1) i polufinalnog poraza od francuske Kineskinje Xue Li (0:4). U borbi za broncu poražena je od Grkinje Aikaterini Ntoulaki rezultatom 1:4, iako je osvojila isti broj bodova (47) kao suparnica.

'Umorila sam se, nije nama na ovakvim turnirima lako, moramo u tri dana odigrati osam, devet dvoboja. Tužna sam zbog poraza i četvrtog mjesta, ali ne mogu reći da sam nezadovoljna nastupom u u Pescari jer sam prije četiri mjeseca ozlijedila ruku koja mi još uvijek nije zacijelila', kazala je Vaida, koja je na prošlim igrama ispala u četvrtfinalu.

Hrvatski stolni tenis tako je okončao svoj mediteranski nastup s dva srebra - ekipno muški i Gaćina.
Prvakinja Mediterana je Francuskinja Xue Li koja je u finalu s 4:0 dobila Turkinju Melek Hu.