EP U STOLNOM TENISU

Gaćina i Tan u osmini finala, Primorac zaustavljen

19.10.2012 u 21:38

Bionic
Reading

Hrvatski stolnotenisači Andrej Gaćina i Ruiwu Tan plasirali su se u osminu finala Europskog prvenstva u danskom Herningu. Isto nije uspjelo Zoranu Primorcu

Gaćina je najprije u četiri seta bio bolji od Mađara Daniela Zwickla, da bi u drugom kolu s 4:3 u setovima nadigrao sedmog nositelja, Portugalca Marcosa Freitasa, inače svoga partnera u parovima. Gaćina i Freitas su lani, podsjetimo, postali europski prvaci, ali su u petak navečer u drugom kolu predali svoju krunu budući da su poraženi od Austrijanaca Fegerla i Fenga s 3:2. Spomenimo još da Zadranina u osmini finala singla čeka Slovenac Bojan Tokič.

Hrvatski Kinez Ruiwu Tan je u prvom kolu svladao Bugarina Stanislava Golovanova s 4:1, a u nastavku turnira je s 4:2 izbacio petog nositelja, Francuza Adriena Matteneta. Za ulazak u četvrtfinale Tan će igrati protiv Nijemca Patricka Franziske.

Naš veteran Zoran Primorac je u prvom kolu pobijedio još jednog neuništivog velikana svjetskog stolnog tenisa, Belgijanca Jean-Michela Saivea (4:2), ali je potom poražen od bjeloruske legende Vladimira Samsonova s 4:0.