SPLIĆANI NA KOLJENIMA

Futsal - Vrgorac dobio i drugu, korak do titule

06.06.2012 u 15:42

Bionic
Reading

U prepunoj sportskoj dvorani u Vrgorcu, u drugoj finalnoj utakmici za prvaka Hrvatske u malom nogometu momčad Vrgorca pobijedila je Brodosplitinžinjering s 4:3

Nebeskoplavi iz Vrgorca, nakon što su porazili Split na Gripma u prošli petak, pobijedili su i drugu utakmicu i na korak su od osvajanja titule prvaka Hrvatske u malom nogometu, gdje se igra na tri dobivene utakmice.

Iako su Vrgorčani postavili dodatne montažne tribine u dvoranu, koje im je posudilo Viteško alkarsko društvo iz Sinja, u Vrgoračku sportsku dvoranu nisu uspjeli ući svi koji su poželjeli vidjeti futsal spektakl. Oko dvjestotinjak navijača ostalo je vani, pa su susret morali pratiti u obližnjem kafiću na TV ekranima.

Vrgorčani su kao i u Splitu krenuli odmah jako i agresivno, i nošeni velikom željom u 7. minuti poveli golom BIH reprezentativca, Alena Lalića, da bi samo četiri minute kasnije na dodavanje Mijatovića, Mijo Marinović postigao zgoditak za vodstvo domaćih od 2:0. Splićani su u slijedećoj minuti susreta smanjili na 2:1, golom Tihomira Novaka.

Pred kraj prvog poluvremena u jednom duelu izletjelo je koljeno kapetana nebeskoplavih Duška Martinca, i iznesen je s parketa, što je Vrgorčane stavilo u nezavidnu situaciju, jer su ionako hendikepirani za neigranje ozlijeđenih Pervana i Kraljevića.

Denis Mijatović u akciji

Vrgorac se branio, no pred sam kraj poluvremena Splićani su golom Branka Laure izjednačili na 2:2 i poluvrijeme je završilo neodlučeno.

Nošeni podrškom prepune dvorane Kamenjara domaći igrači su u drugo poluvrijeme ušli žestoko i srčano, a onda je Alen Lalić u trećoj minuti drugog dijela s pola igrališta lobovao Bilandžića i nastalo je veliko slavlje na tribinama.

Nakon vodstva 3:2, Vrgorčani su krenuli još agresivnije i potpuno dominirali terenom, trener gostujućih Mato Stanković je s nekoliko različitih taktika pokušao razbiti domaću obranu, no Antoni Bebić, stup domaće obrane prekidao je sve gostujuće napade i upošljavao Mijatovića i Maida Ramića koji su kontra napadima izluđivali Splićane.

Ludilo u dvorani

Iz jedne protuakcije u 32. minuti susreta, Zoran Rakušić je matirao Bilandžića, i podigao 1.500 gledatelja na noge dok je na semaforu pisalo 4:2.

Splićani su uveli igrača vratara, i s igračem više prenesli igru na domaću polovicu terena. Liječnička ekipa osposobila je Martinca koji je ušao pet minuta prije kraja da pomogne svojoj obrani na opće oduševljenje publike.

Dva minuta prije kraja, Osibov je smanjio na 4:3, no više od toga Split nije mogao, i Vrgorac je zasluženo ostvario i drugu pobjedu u finalu.

Sve je bilo puno

Treći susret igra se u petak na Gripama gdje Vrgorčani dolaze s psihološkom prednošću od 2:0 i velikom željom da podignu pehar prvaka države u malom nogometu. Po prvim izjavama trenera Vrcana i predstavnika kluba, nebeskoplavi u petak dolaze na Gripe s najmanje 1.000 navijača i spremni su uzeti titulu.