SPEKTAKL U NOVIGRADU

Futsal reprezentacija dočekuje jake Ruse

12.01.2012 u 20:10

Bionic
Reading

Hrvatska futsal reprezentacija odigrat će u petak u Novigradu prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Rusije, koja je prema Uefinoj listi četvrta u svijetu

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare u četvrtak, odabranicima izbornika Mate Stankovića utakmica u petak prilika je za uigravanje, ali i odmjeravanje snaga uoči skorašnjeg početka Europskog prvenstva, koje će se održati u Zagrebu i Splitu od 31. siječnja do 11. veljače.

'Nama nije toliko bitan rezultat u petak', kaže izbornik Stanković, dodajući da rezultat nije u prvom planu, no budući da se radi o protivniku koji je u svjetskom vrhu u futsalu, obećava spektakularnu igru. 'Mi se nadamo da ćemo uz motiv i podršku publike napraviti što bolji rezultat. Dat ćemo sve od sebe. Ako budemo mogli parirati Rusima, onda ćemo moći parirati svima', veli izbornik, dodajući da je od 21 odigrane utakmice reprezentacija odnijela 15 pobjeda i jednu utakmicu završila s neriješenim rezultatom.

Kako kaže, zadovoljan je stanjem u reprezentaciji, iako je među igračima s 'užeg spiska' za utakmicu u petak nekoliko ozlijeđenih, no iako nije otkrio sastav našeg dream teama, napomenuo je da će vjerojatno svi dobiti minutažu.

Prijateljskoj utakmici Rusije i Hrvatske, koja počinje u 19 sati, prisustvovat će i predsjednik ruske futsal federacije Valerij Akhumjan koji je u četvrtak stigao u Novigrad s ruskim reprezentativcima, dok su naši futsal reprezentativci na pripremama već tjedan dana.

Iako su prvi put u Novigradu na pripremama, budući da im je ranije baza bila u Poreču, igrač i kapetan reprezentacije Ivo Jukić veli da su oduševljeni dvoranom, Novigradom i uvjetima koje u Istri imaju za pripreme. Prvenstveni cilj reprezentacije je ući u drugi krug, a igrači su vođeni, veli izbornik Stanković, osobnim motivom kao i željom da naprave iskorak u ovom sportu koji je bio zadnjih desetak godina u silaznoj putanji. 'U zadnjih godinu dana jako smo napredovali, za 12 mjesta odnosno došli smo na 13. mjesto Uefine ljestvice', napomenuo je izbornik.