UZBUNA U BRITANIJI

Furyju prijeti oduzimanje titule svjetskog prvaka!?

04.12.2015 u 16:06

Bionic
Reading

Međunarodna boksačka federacija IBF upozorila je Tysona Furyja da svoj prvi meč nakon osvojenog naslova mora odraditi protiv trenutno prvog izazivača Vjačeslava Hlaskova. S obzirom da već ima ugovorom obavezan uzvrat s Vladimirom Kličkom, Britanac se našao u nezavidnoj situaciji...

Kontroverzni 27-godišnjak pobijedio je prošle subote mlađeg brata Klička te tako završio desetogodišnju vladavinu ukrajinske obitelji teškom kategorijom. Uzvrat Tysona Furyja i Vladimira Klička trebao bi biti održan u svibnju, ali pojavile su se komplikacije. Naime, iz IBF-a upozoravaju da će oduzeti pojas prvaka Britancu ako odmah ne dogovori meč s prvim izazivačem Vjačeslavom Hlaskovom.

S obzirom da mu u ugovoru stoji da mora biti održan revanš u slučaju njegove pobjede nad Kličkom, Fury se našao u naizgled bezizlaznoj situaciji.

'To je sasvim jasno. Fury se mora boriti s Hlaskovom. Ta borba ima prednost pred ravanšom,' izjavio je za portal World Boxing News predsjednik IBF-a Lindsey Tucker. Dobio je Fury ultimatum do 11. prosinca dogovoriti meč s 31-godišnjim Hlaskovom ili će morati vratiti pojas, a za njega će se boriti netko drugi.

Očekivano, u britanskom taboru su ogorčeni.

'To je šokantna novost. IBF očito ne zna što radi. Imamo ugovor s Kličkom i revanš moramo odraditi. Ne možemo učiniti ništa da bi oni bili zadovoljni,' kaže ujak i trener novog prvaka, Peter Fury.

Iz Tysonovog tabora upozorili su IBF da ako ustraje u svojim zahtjevima da će javno pred medijima njihov boksač baciti pojas prvaka u kantu za smeće, što im neće biti dobra reklama.