MEDALJA PA DIJETE

Friedrich prijeti Blanki: Želim londonsko zlato

10.01.2012 u 15:08

Bionic
Reading

Svoj 28. rođendan danas slavi Ariane Friedrich, njemačka skakačica u vis i jedna od najvećih suparnica najboljoj hrvatskoj sportašici Blanki Vlašić

Prošlog se mjeseca, točno godinu dana nakon puknuća Ahilove tetive tijekom skakačkog treninga 22. prosinca 2010. godine, njemačka rekorderka (206 preskočenih centimetara) vratila skakačkim treninzima u Kallbachu. Sada je, kako navodi njemački dnevnik Bild, napokon zdrava, te se u punom zamahu priprema za ovoljetne Olimpijske igre u Londonu.

'Nema ljepšeg ni većeg natjecanja od Olimpijskih igatra. Olimpijski je uspjeh moja najveća želja za 2012. godinu'.

Lijepu igru brojki koja ide u prilog Friedrich otkrio je njezin trener Günter Eisinger (61):

'S 28 godina olimpijska su zlata osvajale dvije naše velike skakačice: Ilrike Meyfarth 1984. godine u Los Angelesu, te Heike Henkel 1992. u Barceloni. Možda je to samo slučajno, no svakako u tome vidimo dobro pretkazanje'.

Nijemica nakon gotovo jednogodišnje pauze ne želi javno najavljivati zlatnu medalju, ali očito je iz svake njezine izjave da si je postavila baš taj cilj.

'Nisam trening-skakačica. Često na treninzima ne uspijevam preskočiti niti 1.80 metara. No, pomičem svoje mogućnosti do krajnjih granica na natjecanjima. Treba mi atmosfera natjecanja: uzbuđenje, priprema, opipavanje ambijenta dan ranije. Sve to nemam na treninzima', kazala je Ariane istaknuvši:

'Kada dođe dan natjecanja, sve je moguće. U takvim okolnostima čovjek često može nadmašiti sam sebe'.

Godinu dana pauze s natjecanja, otkriva Bild, njemačka je atletičarka iskoristila za ispunjenje privatnih planova. U Darmstadtu je kupila obiteljsku kuću u koju se uselila s partnerom i omiljenim trima mačkama: Lilly, paulom i Andarijem.

'Želim si, naravno, i djecu. Ali još nije vrijeme', zaključila je Friedrich ponovno spomuvši svoj zlatni londonski san.