okrenuli se protiv valverdea

Frenkie de Jong odigrao utakmicu za pamćenje protiv Njemačke, a u Barceloni izazvao bijes navijača

07.09.2019 u 18:36

Bionic
Reading

Mladi nizozemski nogometaš, Frenkie de Jong, odigrao je odličnu utakmicu u dresu 'Oranja' i u pobjedi kod Njemačke 4:2 sudjelovao golom te brojnim dodavanjima

Nogometaši Nizozemske u subotu su u Hamburgu svladali Njemačku 4:2 te se 'osvetili' za poraz iz ožujka, kada su Nijemci slavili u gostima 3:2.

Naravno, obje su se utakmice igrale u sklopu kvalifikacija za odlazak na Euro 2020. godine.

I ovog puta su bolje krenuli Nijemci, koji su poveli golom Sergea Gnabryja u 9. minuti. Taj je rezultat ostao do poluvremena, a u nastavku je uslijedila golijada. Nizozemci su napravili preokret, prvo je Frenkie de Jong (59) pogodio za 1:1, a onda je njemački stoper Jonathan Tah zabio autogol (66).

Njemački veznjak Toni Kroos u 73. minuti iz penala pogađa za 2:2. No, u završnici susreta Donyell Malen (79) i Georginio Wijnaldum (90+1) donose pobjedu Nizozemskoj.

Posebno dojmljivu partiju odigrao je Frenkie de Jong, 22-godišnjak koji je ovog ljeta preselio iz Ajaxa u Barcelonu za 75 milijuna eura.

Naravno, ovu su utakmicu s velikom pozornošću pratili i navijači Barcelone, da se još jednom uvjere u isplativost ulaganja u ovog nogometaša.

Nakon svega ostali su razočarani, ali ne zbog nastupa De Jonga, već zbog činjenice da ga Barcelonin trener Ernesto Valverde u tri prvenstvene utakmice stavljao na različite pozicije, umjesto da mu je prepustio dirigentsku palicu kao što je to napravio i Ronald Koeman.

Protiv Betisa i Osasune igrao je kao krilni igrač, dok je protiv Athletica u prvom kolu imao ulogu defanzivnog veznog.

I zato su putem društvenih mreža krenule uvrede prema Barceloninom treneru.