48 OD 50 BODOVA

Frano Vićan vaterpolist Hrvatske 2008. godine

20.12.2008 u 20:00

Bionic
Reading

Vratar hrvatske vaterpolske reprezentacije i dubrovačkog Juga Frano Vićan proglašen je, u 21. izboru zagrebačkog Večernjeg lista, za najboljeg hrvatskog vaterpolista u 2008. godini

Ocjenjivački sud, koji je bio sastavljen od sedmorice bivših vaterpolista iz različitih generacija, dodijelio je Vićanu rekordnih 48 od mogućih 50 bodova, koliko je u povijesti ovog izbora dobio još samo Mile Smodlaka 2000. godine.

Drugo mjesto osvojio je kapetan reprezentacije i član Mladosti Zdeslav Vrdoljak sa 23, a treće drugi reprezentativni golman, mladostaš Josip Pavić sa 21. bodom, dok su četvrto i peto mjesto sa po 18 bodova podijelili mladostaš Damir Burić i mladi jugaš Sandro Sukno.

Po ocjenama ocjenjivačkog suda najtiražnijeg dnevnog lista u našoj zemlji najmomčad godine sačinjavaju: Vićan, Burić, S. Sukno, Bošković, Vrdoljak, Joković i Hinić.

Statuu Vaterpolist, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, Vićanu je na prigodnoj svečanosti u Dubrovniku uručio zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Željko Brkić.