UFC 147

Franklin preživio nokdaun, Werdum se poigrao s Russowom

24.06.2012 u 13:37

Bionic
Reading

Povijest se ponovila kada su noćas u brazilskom Belo Horizonteu u kavez ušli Rich Franklin i Wanderlei Silva. Dvoboj iz 2009. je odlukom dobio Amerikanac, a ista stvar se dogodila i noćas s razlikom da se radilo o borbi na 5, a ne tri runde. Svi oni koji nisu pogledali UFC 147 mogu to učiniti i čitavu nedjelju, 24. lipnja na Fight Channel PPV-u (MaxTv, kanal 25)

Rich Franklin sinoć se uspješno vratio nakon što ga punih 16 mjeseci nije bilo u UFC-ovom kavezu. Posljednji put borio se na UFC-u 26 kada ga je porazio Forrest Griffin, a ovog puta uspio je nakon 25 minuta borbe jednoglasnom sudačkom odlukom slaviti protiv Wanderleija Silve.

Fabricio Werdum pokazao se prekvalitetnim borcem u meču protiv Mikea Russowa, dok je pobjednik TUF-a Brazil postao Cezar Ferreira.

Wandove priče danima prije dvoboja na sinoćnjem UFC-u 147 u Belo Horizonteu pokazalo se da su ipak bile bez temelja s obzirom da je samo u drugoj rundi uspio biti bolji od svog protivnika, ali čak ni to mu nije bilo dovoljno da izbjegne poraz jednoglasnom sudačkom odlukom.

Franklin je tijekom većeg dijela borbe bio agresivniji borac koji je konstantno išao naprijed, no treba spomenuti i da se u drugoj rundi ipak našao u određenim problemima s obzirom da je primio par težih udaraca, Wand ga je poprilično dobro pogodio desnom rukom, no Franklin je uspio to preživjeti i ponovno uspostaviti dominaciju u kavezu.

Wand je pokušao u toj drugoj rundi na sve načine završiti meč nošen ogromnom podrškom publike s obzirom da se nije pred svojom publikom borio punih 12 godina, no izdržljivi Amerikanac uspio je izdržati nekako sve nalete.

Wanderleiju prema svemu viđenom nije bio kondicijski dobro pripremljen ili barem nije bio na razini spreme kao i njegov protivnik, a naznake toga počele su stizati već u trećoj rundi, da bi se u četvrtoj i petoj rundi mogla vidjeti očitija razlika.

U posljednjoj minuti brazilska publika se digla na noge, Wand je skupio ono malo snage što mu je preostalo i krenuo u veliki napad s obzirom da je vjerojatno bio svjestan da mora nokautirati kako bi pobijedio. Pokušaj mu nije bio uspješan, iako je Franklin primio nekoliko težih udaraca, no odluka o pobjedniku otišla je ipak sucima, a sva trojica dali su je s 49-46 za Franklina.


Finale prvog izdanja The Ultimate Fighter showa koji nije odrađen na teritoriju SAD-a, a pobjedu je odnio Cezar 'Mutante' Ferreira koji se u finalu trebao boriti protiv Daniela Sarafiana, ali njega je zbog ozljede zamijenio Sergio Moraes.

SJAJNI BRAZILAC
Među glavnim borbama samo je jedan okršaj završio prekidom, a do njega je stigao Fabricio Werdum

Ferreira je odmah na početku krenuo s nekoliko iznimno atraktivnih udaraca nogom na što je nadovezao i ručne tehnike, ali sve je to manje-više išlo u blok Moraesa. Nakon kraće pauze zbog nenamjernog udaranja u prepone, nastavila se prva runda koja je pružila podosta akcije za gledatelje.

Druga runda također je pružila mnogo zanimljivih trenutaka, a u posljednjoj minuti runde Moraes je čak i lovio Ferreiru po kavezu s obzirom da ga je lagano uzdrmao jednom prilikom, ali je Ferreira izdržao do kraja runde. U posljednjoj dionici meča oba borca imala su nekoliko zaista sjajnih pokušaja, a Ferreira je uspio prekinuti Moraesov napad udarcem u trbuh i rušenjem na parter. Sva tri suca su pobjedu dodijelili Ferreiri, iako se Moraes pokazao iznimno teškim protivnikom.

Među glavnim borbama samo je jedan okršaj završio prekidom, a do njega je stigao Fabricio Werdum. Sjajni Brazilac nije imao nikakvih problema u dvoboju protiv Mikea Russowa. Werdum se u posljednje vrijeme ozbiljno posvetio unaprijeđenju svojih muay thai tehnika te se pokazalo da mu ide prilično dobro. Poznati parteraš ovog je puta opasno napao protivnika svojom stand-up tehnikom, low kickovima je prilično usporio Russowa, koji je na polovici prve runde pogođen koljenom, a onda je Werdum s još nekoliko udaraca natjerao suca Herba Deana da prekine meč.

Glavne borbe:
Rich Franklin defeated Wanderlei Silva by Jednoglasna odluka sudaca (49-46, 49-46, 49-46)
Cezar Ferreira defeated Sergio Moraes by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 29-28, 30-27)
Rony Mariano Bezerra defeated Godofredo Pepey by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Fabricio Werdum defeated Mike Russow by TKO (Udarci, R1, 2:28)
Hacran Dias defeated Yuri Alcantara by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 29-28, 30-27)

Uvodne borbe:
Rodrigo Damm defeated Anistavio Medeiros by Prisiljavanje na predaju (RNC, R1, 2:12)
Francisco Drinaldo defeated Delson Heleno by TKO (Udarci, R 1, 4:21)
Hugo Viana defeated John Texeira by Podijeljena odluka sudaca (29-28, 28-29, 29-28)
Thiago Perpétuo defeated Leonardo Mafra by TKO (Udarci, R 3, 0:41)
Marcos Vanicius Borges Pancini defeated Wagner Campos by TKO (Udarci, R 3, 1:04)
Felipe Arantes fought Milton Viera – Remi