uefa liga nacija

Francuzi 'okrenuli' Njemačku; Griezmann s dva gola u nastavku susreta sredio 'elf'

16.10.2018 u 23:21

Bionic
Reading

U dvoboju najjače skupine Lige nacija Francuska je u Parizu preokretom pobijedila Njemačku 2:1, pa Nijemci više nemaju šanse za prvo mjesto u ovoj skupini...

U susretu dva zadnja svjetska prvaka na Stade de Franceu Nijemci su u utakmicu krenuli puno agresivnije. To im se isplatilo već u 14. minuti. Poveli iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Kroos nakon što je Kimpembe igrao rukom. Treba spomenuti kako je golman 'tricolora' Hugo Lloris bio na toj lopti, malo je nedostajalo da obrani Kroosov udarac...

Francuzi su izjednačili lijepim golom Griezmanna u 62. minuti koji glavom zabija nakon ubačaja Hernandeza.

U 79. minuti sudac Mažić sudi novi kazneni udarac, sada za domaćine nakon kontakta Hummelsa i Matuidija, a Griezmann drugim golom dovodi Francuze do preokreta i velike pobjede.

Francuska vodi s 7 bodova, Nizozemska ima 3, a Njemačka, kojoj je ovo drugi uzastopni poraz, samo jedan bod. Odluku u ovoj skupini drža Nizozemci, koji prvo u Rotterdamu dočekuju Francuze, a potom idu u goste Njemačkoj.

  • +11
Njemačka - Francuska, Liga nacija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U ligi B Ukrajinci su domaćom pobjedom nad Češkom (1:0) postali pobjednici skupine, u kojoj su još Slovaci.

Velšani su pobjedom u Dublinu protiv Irske (1:0) preuzeli vodstvo i u izravnom okršaju s Dancima odlučit će o prvom mjestu skupine.

Samo tri dana nakon što su kod kuće izgubili od Gibraltara, koji je slavio povijesnu prvu pobjedu, Armenci su u Erevanu deklasirali vodeće Makedonce s čak 4:0.

UEFA Liga nacija A

Skupina A

Francuska-Njemačka2:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Francuska32107
2.Nizozemska21013
3.Njemačka30121

Sljedeće utakmice