rastanak je sve bliže

Francuzi ne odustaju, na Maksimir stigla nova ponuda za kapetana 'modrih'

28.07.2018 u 12:15

Bionic
Reading

Prijelazni rok traje, bogati europski klubovi 'čiste' sve što vrijedi, a čini se kako bi Dinamo do kraja kolovoza mogao ostati bez još jednog važnog igrača. Naime, kapetan Arijan Ademi blizu je odlaska, posebice nakon što je u klub stigla nova, 'podebljana' ponuda francuskog Lillea

Arijan Ademi (27) bi, da nije bilo nes(p)retnog doping skandala i dvogodišnje suspenzije, već odavno igrao negdje u inozemstvu. Kapetan Dinama dokazao je pokazao koliko vrijedi, kako u 'modrim' dresu, tako i igrama za makedonsku reprezentaciju.

Nije ni čudno da su ovog ljeta na Maksimir za njega stigle neke ponude, no najkonkretnija je bila ona francuskog prvoligaša Lillea. Mlada i izuzetno potentna momčad, koja je prošle sezone jedva izborila ostanak u ligi, pod hitno treba nekoliko iskusnih igrača, posebno u veznome redu. A Ademi je, čini se, njihov prvi izbor.

Dinamo je još ranije odbio prvu ponudu Lillea, bilo je to oko četiri milijuna eura, no 'modri' se svog kapetana ne žele odreći za nekakav sitniš. Nije tajna da Dinamo praktički gradi momčad oko Ademija i njegov bi odlazak bio veliki udarac za ambicije. S druge strane, teško da će u sljedećim prilikama Dinamo imati priliku zaraditi neki konkretniji novac na njegovoj prodaji...

  • +11
Liga prvaka, 2. pretkolo: Dinamo - Hapoel Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Dilema čelnih ljudi razumljiva je, posebice nakon Ademijeve sjajne partije i dva zabijena gola protiv Hapoela. No, nakon te utakmice ponovno su se javili Francuzi - Lille s konkretnom ponudom, sada - javljaju Sportske novosti - nudi 'okruglo' pet milijuna eura. Priči tu nije kraj jer se od nekud ukazao i Bordeaux! 'Žirondinci' se za sada raspituju, čekaju rasplet oko transfera Filipa Bradarića i dojam je, da ako kapetan rijeke odbije, put Bordeauxa bi mogao - Arijan Ademi.

Već sljedećeg tjedna bi sve trebalo biti puno jasnije...