SJAJNI ŠPANJOLCI

Francuzi na koljenima nakon tri godine

16.01.2012 u 20:22

Bionic
Reading

U najzanimljivijem dvoboju skupine C na Europskom prvenstvu u Srbiji Španjolska je svladala Francusku 29:26 (15:13)

Francuska je u obranu naslova startala porazom. Najveći favorit prvenstva je prvi zabio gol na utakmici (Karabatić), ali se kasnije ispostavilo da je to bilo i jedino vodstvo zlatne generacije. Ubrzo su Španjolci prešli u vodstvo te ga uz manje probleme i održavali do odmora (15:13).

Ni u drugom dijelu 'galski pijetlovi' se nisu mogli približiti, a u 50. minuti rukometna 'furija' je imala i 25:20. Francuzi se nisu predali, došli su na minus jedan (27:26), ali u posljednjoj minuti su Ugalde i Garcia zaključili priču za 29:26.

Bio je ovo francuskoj reprezentaciji prvi poraz na velikim natjecanjima od SP-a u Zagrebu prije tri godine. Tada su, u drugoj fazi natjecanja po skupinama, izgubili od Hrvatske u zagrebačkoj Areni 22:19. Otad su bez poraza bili 20 utakmica.

U trima su navratima remizirali, od čega dva puta baš protiv Španjolaca: na EP-u u Austriji prije dvije godine bilo je 24:24, a na SP-u u Švedskoj prošle 28:28. U trećoj prilici Španjolci su napokon uspjeli iznenaditi neprikosnoveni sastav Claudea Oneste, koji, važno je i to napomenuti, ima običaj lošije ulaziti u turnire.

Inače, sjajne je Španjolce, kolektivno podjednako raspoložene, predvodio iskusni vratar, uskoro 40-godišnji Javier Hombrados, koji je Francuzima obranio 15 od 40 lopti upućenih u okvir gola. Po četiri su gola za brončanu momčad s prošlogodišnjeg SP-a u Švedskoj postigli Alberto Entrerrios, Cristian Ugalde i Joan Cañellas.

Francuski golmani Omeyer i Karaboue obranili su samo šest lopti. Najbolji francuski strijelac bio je Jerome Fernandez sa sedam pogodaka. Luc Abalo dodao je šest.