TEŠKI TRENUCI

Francuske legende tuguju zbog našeg Zlatka Saračevića; ovo su njihove oproštajne poruke s društvenih mreža

23.02.2021 u 11:32

Bionic
Reading

Od Zlatka Saračevića emotivnim porukama preko društvenih mreža oprašta se rukometni svijet pa tako i francuske legende Nikola Karabatić i Jackson Richardson

Nikola Karabatić je gotovo dva desteljeća neizostavni član francuske reprezentacije s kojom je osvojio 14 medalja s velikih natjecanja, a od toga se ističu dva olimpijska zlata, tri europska najsjajnija odličja te četiri naslova svjetskog prvaka. Puno puta se je na njegovom putu našla i hrvatska reprezentacija pa Karabatić nije previše omiljen u Lijepoj našoj, jer je puno često bio koban za hrvatsku nacionalnu vrstu.

>> Petar Metličić: 'Vidjeli smo se prije desetak dana, i još sam ga pohvalio kako dobro izgleda. Rekao mi je tada da mu je teško...'

Mnogi ga ne vole, ali Karabatić zaslužuje respekt zbog svojih rezultata na terenu, ali i ponašanju izvan njega, jer je uvijek lijepim riječima govorio o suparnicima iz Hrvatske. Ni on nije propustio da se oprosti od našeg Zlatka Saračevića kojem je srce prestalo iznenada kucati u 60-oj godini.

'Počivao u miru, legendo', napisao je Karabatić na Instagramu te je dodao fotografiju Saračevića s uzdignutim rukama.

>> Slavko Goluža u šoku nakon smrti Zlatka Saračevića: Zvao sam ga da mu čestitam na pobjedi, ali nije mi se javio....

Prije njega se od omiljenog Sarača oprostio još jedan legendarni francuski rukometaš koji se sa njime susretao na parketima – Jackson Richardson koji ima dva svjetska zlata.

'Dolazim podijeliti s vama tužnu vijest. Napustio nas je naš hrvatski prijatelj Zlatko Saračević. Tuga!!! Obitelji i našim sportskim prijateljima rukometašima šaljem iskrenu sućut povodom odlaska ovog velikog gospodina u svim stvarima', napisao je Richardson na Facebooku te je priložio fotografiju Saračevića i sebe iz igračkih dana.

  • +13
Zlatko Saračević Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
  • +13
Zlatko Saračević Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL