POPLAVE KAKVE NISU VIĐENE

Fotografije Rafaela Nadala kako nakon katastrofe pomaže unesrećenima na Mallorci obišle svijet

11.10.2018 u 10:35

Bionic
Reading

Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisača svih vremena, aktivno se uključio pomoć unesrećenima na njegovoj rodnoj Mallorci koju je zahvatilo veliko nevrijeme

Prema posljednjim informacijama, deset osoba je dosad poginulo nakon što su u noći s utorka na srijedu snažno nevrijeme, obilna kiša i snažne bujice doslovno razorili istočni dio Mallorce. Bujice su nosile sve pred sobom u ovom turističkom raju, a za nekim se osobama – uključujući dijete – još traga. Preko noći ovaj turistički raj postao je mjesto katastrofe…

Legendarni Španjolac Rafael Nadal, koji je rođen u Manacoru na Mallorci, odmah je reagirao i svima koji su morali napustiti dom otvorio je vrata svoje teniske akademije kako bi se smjestili na sigurno.

'Danas je jako tužan dan u Mallorci. Izražavamo sućut svim obiteljima koje su izgubile bližnje u poplavama. Danas opet otvaramo vrata sportskog centra Rafa Nadal za sve unesrećene', napisao je Nadal na Twitteru.

No Nadal nije stao na tome, nego je odmah stigao na Mallorcu kako bi pomogao u čišćenju ulica Sant Llorenca. Fotografije Nadala kako na rodnom otoku u gumenim čizmama pomaže u čišćenju brzo su obišle svijet te su ujedno poruka svima kako se treba ponijeti u ovakvim situacijama.

Naslovnica tiražnog sportskog lista Marca uz naslov 'Zauvijek Rafa', uz fotografiju Nadala kako čisti ulice Mallorce od smeća i blata, mnoge je dirnula.