rukomet

[FOTO] 'Zagrebaši' su u nervoznoj utakmici s čak pet crvenih kartona uspjeli pobijediti oslabljeni Nexe

21.05.2022 u 22:13

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su u prvoj finalnoj utakmici finala Hrvatskog prvenstva u Zagrebu našički Nexe 31:26 (16:15)

Rukometaši PPD Zagreba stigli su nadomak obrane naslova prvaka nakon što su u nervoznoj utakmici slavili kod kuće proiv Nexea, koji je u Zagreb došao oslabljen neigranjem prvog strijelca Halila Jaganjca.

Stvari su dodatno krenuli loše po Nexe kada je u prvom poluvremenu pivot Tomić dobio crveni karton zbog grubosti, a do tad je rezultat bio vrlo tijesan.

Tek sredinom drugog dijela 'zagrebaši' su pobjegli na sedam golova prednosti (26:19), a utakmica se prelomila u korist hrvatskog prvaka. U 53. minuti su zbog obračuna na terenu isključeni Barišić-Jaman, Željko Musa, Borna Mičević i Sandro Obranović.

  • +17
PPD Zagreb - Nexe Našice, doigravanje za prvaka, 21.5.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Prvi strijelac susreta bio je Ivan Čupić s osam golova, Filip Vistorop i Zvonimir Srna zabili su po četiri gola, dok su Nexe predvodili Janko Kević i Tomislav Severec s po pet golova.

Druga utakmica igra se u srijedu u Našicama, a prvak će biti ona momčad koja naprije stigne do šest bodova. PPD Zagreb za sada ima četiri, a Nexe dva boda.