Velika nagrada Turske

[FOTO/VIDEO] Lewis Hamilton čudesnom vožnjom osvojio sedmi naslov svjetskog prvaka, a onda se prisjetio Schumachera i poslao emotivnu poruku navijačima

15.11.2020 u 17:24

Bionic
Reading

Britanac Lewis Hamilton je u nedjelju pobjedio na VN Turske, a nakon toga se emotivno obratio navijačima

Vozač Mercedesa, Britanac Lewis Hamilton, odnio je u nedjelju pobjedu na VN Turske i tako potvrdio novi naslov svjetskog prvaka u Formuli 1. Hamiltonu je to bio sedmi naslov prvaka svijeta (2008., 2014., 2015., 2017., 2018., 2019. i 2020.) u karijeri čime se izjednačio s legendarnim Nijemcem Michaelom Schumacherom.

Iako je startao kao šesti, odličnom vožnjom na klizavoj i mokroj stazi je nadoknadio zaostatak i okrunio se novim naslovom prvaka. Drugi je bio Meksikanac Sergio Pérez koji vozi za Racing Point, a treći Nijemac Sebastian Vettel iz Ferrarija. Hamilton je nakon utrke bio vrlo emotivan.

'Najprije treba zahvaliti konstruktorima jer su nam dali ovakvu priliku. Ne bih mogao ovo napraviti da nisam u ovakvoj momčadi. Znam da ponekad govorim da ovo nisam mogao zamisliti ni u najluđim snovima, ali čitav život potajno sanjam nešto ovako veliko', rekao je uzbuđeni Hamilton pa dodao:

'Sjećam se kad je Michael osvajao sve svoje naslove. Jako je teško osvojiti i jedan ili dva, a sedam je nezamislivo. Nema kraja onome što možemo napraviti ova ekipa i ja', prisjetio se i Schumachera Hamilton.

  • +9
Formula 1, VN Turske Izvor: EPA / Autor: Murad Sezer / Pool

Britanski vozač je za kraj poslao poruku i svojim navijačima, posebno onim najmlađima.

'Važno je da djeca ovo vide. Ne slušajte nikoga tko vam govori da nešto ne možete. Sanjajte nemoguće. Morate loviti svoje snove i ne smijete odustajati', zaključio je Hamilton.

  • +8
Lewis Hamilton, pobjednik utrke za VN Turske Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU / POOL