sjajni poljak

[FOTO] Veliki jubilej Robert Lewandowski zaokružio hat-trickom, ali dogodilo mu se i nešto što još nikad nije doživio u Ligi prvaka

02.11.2021 u 23:35

Bionic
Reading

Poljski reprezentativac i napadač minhenskog Bayerna, Robert Lewandowski, obilježio je prvi dan 4. kola Lige prvaka, zabivši u pobjedi Bayerna 5:2 nad Benficom čak tri gola. Mogao je i četvrti....

Njemački prvak Bayern osigurao je nastavak natjecanja nakon što je u susretu 4. kola E skupine porazio Benficu sa 5:2.

Susret je obilježio sjajni poljski napadač Robert Lewandowski koji je u svom stotom nastupu u Ligi prvaka postigao tri gola, dodao asistenciju, te promašio kazneni udarac. Lewandowski je tako stigao do brojke od 81 gola u u elitnom natjecanju Starog kontinenta.

Bayern je poveo u 26. minuti prvom golom Lewandowskog. Poljski je napadač zabio i zadnja dva gola svoje momčadi, s time da je kod 2:0 upisao asistenciju.

No, mogao je Lewandowski upisati i četvrti gol na utakmici, nakon što je poljski sudac Szymon Marciniak dosudio kazneni udarac za Bayern zbog igranja rukom. Pucao je Lewandowski, ali loše pa je Odysseas Vlachodimos lagano obranio.

  • +5
Bayern - Benfica (Liga prvaka) Izvor: EPA / Autor: PHILIPP GUELLAND

Bio je to njegov prvi promašeni jedanaesterac u LP nakon što je dosadašnjih 14 realizirao. Zanimljivo, Lewandowski je postao prvi nogometaš u LP u posljednjih osam godina koji je u jednoj utakmici zabio, asistirao, te promašio kazneni udarac. Posljednji kojem je to uspjelo bio je Diego Costa u dresu Atletico Madrida protiv bečke Austrije.

S ova tri gola, napadač poljske nogometne reprezentacije i Bayerna vodeći je strijelac Lige prvaka ove sezone s osam golova.

  • 8 - Lewandowski (Bayern Munchen)
  • 6 - Haller (Ajax Amsterdam)
  • 5 - Cristiano Ronaldo (Manchester United), Salah (Liverpool)
  • 4 - Nkunku (RB Leipzig), Sane (Bayern Munichen)
  • 3 - Adeyemi (RB Salzburg), Dybala (Juventus), Griezmann (Atletico Madrid), Mahrez (Manchester City), Messi (PSG), Nunez (Benfica), Vanaken (Club Brugge)...