novo lice hajduka

[FOTO] Velike promjene na Poljudu; Hajduk vodi bitku za igrača kojeg želi i Dinamo, a teren se uređuje uz podršku HNS-a

25.05.2021 u 08:48

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pod vodstvom Paola Tramezzanija ipak su uspjeli dogurati do kvalifikacija za Konferencijsku ligu, što je donekle zadovoljavajuća vijest za sve navijače Bilih. No, da bi u novoj sezoni splitska momčad bila još konkurentnija, na potezu su čelnici kluba, koji prvo moraju sjesti za stol s talijanskim trenerom, a potom i s igračima koji su donijeli mirnoću i zadovoljstvo na Poljud

Krenulo se na Poljudu žestoko s radovima za novu sezonu. Doduše, prvo na samom travnjaku, jer u ponedjeljak je zakopana prva lopata u projektu promjene terena, koji bi trebao biti jedan od najmodernijih u HT Prvoj ligi.

Riječ je o hibridnom terenu, u čiju su se 'montažu' uključili i predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza, sa željom da reprezentacija, kada će gostovati na Poljudu, ima zadovoljavajuće standarde.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Radovi će se odvijati u dvije faze, nakon uklanjanja postojećeg, slijedi postavljanje novog travnjaka, te zatim razdoblje dok se novi travnjak ne primi za podlogu. Predviđeno trajanje radova je otprilike 40 dana, što znači da bi novi Poljud u punom sjaju trebao zasjati početkom srpnja.

Do tad, točnije do 15. lipnja, kada kreću pripreme za novu sezonu, u Hajduku bi trebali znati i koga će od igrača imati na raspolaganju. Naravno, prije toga mora se riješiti i pitanje trenera, jer aktualni, Paolo Tramezzani još uvije ne zna kakva je odluka kluba - ostaje li ili ne. Doduše, valjda će se i njega nešto pitati, jer ako je pomogao momčadi da se dočepa europskih natjecanja, onda vjerojatno ipak zna svoj posao, pa bi bilo zgodno da se i njega pita koga bi od igrača želio.

  • +21
Uređenje travnjaka Hajdukova stadiona na Poljudu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec/ CROPIX

A u ono što nitko ne sumnja jest - želja da Marko Livaja i u novoj sezoni ostane među Bilima. Međutim, ovog povremenog hrvatskog reprezentativca, koji je sjajno igrao i u Španjolskoj i u Grčkoj, prate mnogi, bogatiji klubovi, te je upitno hoće li se Lukša Jakobušić moći upustiti u utrku s njima.

Pitanje je također, može li Hajduk zadržati i golmana Lovru Kalinića, koji je igrač Aston Ville na posudbi, i koji bi se - nakon reprezentativnih obveza trebao vratiti u Birmingham.

Spomenuti dvojac prioritet su ljudi iz kancelarija, jer samo s njima dvojicom, Hajduk dobiva konture europske momčadi.

I dok se čeka rasplet ovih pregovora, Sportske novosti objavile su zanimljivu priču, to jest da bi Hajduk vrlo rado angažirao Grka Kyriakosa Papadopoulosa, koji se od dolaska na Kajzericu u potpunosti vratio u natjecateljsku formu, a koja mu je svojevremeno osigurala i transfere u Njemačku, odnosno nastupe u grčkoj reprezentaciji.

U cijeloj toj priči još je zanimljivije da su se za Grka zainteresirali na Maksimiru, pa će zanimljivo biti vidjeti može li Hajduk izaći kao pobjednik u ovoj utrci s Dinamom.