sedam dana do izbora

[FOTO] Već se zna kako bi Barcelona mogla izgledati sljedeće sezone, ali prije svega, čeka se novi predsjednik: Messijev stav je jasan...

01.03.2021 u 08:47

Bionic
Reading

Pred katalonskim sportskim velikanom, Barcelonom, uzbudljivi su dani. Uskoro se bira predsjednik, a potom će se vidjeti u kojem će smjeru ići jedan od napopularnijih klubova na svijetu

Pobjedom kod Seville (0:2), nogometaši Barcelone barem su privremeno skočili na drugo mjesto La Lige, jer madridski Real ovog ponedjeljka odrađuje utakmicu 25. kola španjolskog prvenstva.

Pobjeda u Andaluziji dodatno je podgrijala atmosferu, u ionako neizvjesnoj budućnosti, a koja 7. ožujka donosi predsjedničke izbore u klubu.

Naravno, s raspletom oko novog predsjednika, znat će se i kakva je sudbina Lionela Messija na Nou Campu. Ovaj genijalni argentinski nogometaš još je prošlog ljeta želio napustiti klub, ali zbog stavki u ugovoru bio je prisiljen ostati do njegova isteka.

Ovog lipnja 33-godišnjaku ističe ugovor s Barcelonom, i može besplatno napustiti klub. On se još uvijek nije izjašnjavao o odlasku, ali kada vidi kako će proći izbori, sigurno će zauzeti svoj stav. Jer, prema dobro upućenim izvorima, Messi ne želi surađivati s Victorom Fontom, a pogotovo ne s Tonijem Freixom, čovjekom koji je blizak bivšem predsjedniku Josepu Marii Bartomeuu.

Messijev 'favorit' je Joan Laporta, pa ako ovaj pobjedi, nije nemoguće da Argentinac ipak ostane. No, ni to nije osnovni preduvjet. Jer Laporta, koji će morati sanirati veliki milijunski minus u blagajni, morat će dovesti i nekoliko igrača, s obzirom na to da je evidentno kako ova Barcelonina mladost ipak teško odgovara svim zahtjevima.

Ugledna španjolska Marca doznaje od izvora bliskih Messiju, kako on zagovara dolazak Sergija Agüera, svojeg prijatelja (i) iz reprezentativnih dana, strašnog golgetera, ali koji nije u prvom planu trenera Manchester Ciytja, Pepa Guardiole. Odlična je vijest i ta što bi Agüero došao bez odštete, jer mu ističe ugovor s 'građanima' 30. lipnja.

Drugi na Messijevoj listi igrača koje bi želio vidjeti jest i veznjak Liverpoola, Nizozemac Georginio Wijnaldum, koji može igrati u oba smjera. I što je, baš kao i kod Agüera važno - od 30. lipnja je bez ugovora, pa može doći za 'nula' eura.

Očekuje se da bi Katalonci krenuli i po stoperska pojačanja, još jednog igrača Manchester Cityja, Erica Garciju - a zanimljivo i on je od 30. lipnja 'besplatan', te Villarrealovog Paua Torresa. Tek za njega trebalo bi platiti odštetu.

Dakle, planovi za ljepšu budućnost Barcelone postoje, ali prvo treba pričekati tko će postati novi predsjednik kluba, a potom i hoće li Messi ostati ili će ipak dići sidro.

  • +2
Sevilla - Barcelona, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Jose Manuel Vidal