engleska liga

[FOTO] United je na Old Traffordu bez Ronalda i Pogbe vodio protiv Evertona, a gosti su izjednačili nakon što su zvijezde ušle u igru

02.10.2021 u 15:54

Bionic
Reading

U prvom susretu 7. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United i Everton su na Old Traffordu odigrali 1:1

Trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je na klupi ostavio Cristiana Ronalda i Paula Pogbu, nije bilo ni ozlijeđenog Maguirea, dok s druge strane Rafa Benitez nije imao napadačkih opcija Richarlisona i Calvert-Lewina.

Poveo je United u 43. minuti golom Anthonyja Martiala na dodavanje Brune Fernandesa kojem je to bila 20. asistencija u 58 ligaških nastupa. Sjajni Portugalac je zabio i 30 golova.

U drugom dijelu nastavka Solskjaer je ipak u igru uveo svoje najveće zvijezde - Ronalda, Pogbu i Jadona Sancha. No, s njima na terenu je United primio gol. Za izjednačenje je zabio Andros Townsend u 65. minuti.

Gosti su bili korak do preokreta u 85. minuti, no gol Yerryja Mine je poništen zbog zaleđa. Tom Davies je bio u odličnoj poziciji i sam je mogao pucati, no nesebično je dodao Mini koji je bio u minimalnom zaleđu.

  • +13
Manchester United - Everton, engleska liga, 2.10.2021. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Bila je to već deveta uzastopna utakmica Uniteda na Old Traffordu na kojoj je primio barem jedan gol, a duži niz 'crveni vragovi' imali su tek 1971. godine kada su na deset susreta u nizu primili gol na svom stadionu.

United i Everton sada imaju po 14 bodova na drugom, odnosno trećem mjestu, iz vodećeg Liverpoola s istim brojem bodova, ali boljom gol razlikom i utakmicom manje.

S bodom zaostatka slijede još tri momčadi, Manchester City, Chelsea i Brighton, a sve tri imaju i utakmicu manje.