sp im je sve dalje

[FOTO] Srbi su se naslađivali mukama naše košarkaške reprezentacije, a sad ih je snašla slična sudbina; Hrvat slavio usred Niša

04.07.2022 u 22:31

Bionic
Reading

Srpska košarkaška reprezentacija izgubila je u Nišu od Belgije 74:73 u posljednjoj utakmici prvog kruga kvalifikacija za plasman na SP 2023. godine. Ova se utakmica trebala igrati jučer, ali je morala biti odgođena zbog nestanka struje

Šok u Srbiji. I to kakav... Ne bi tu bilo ništa čudno da se srpski mediji jučer i danas nisu naslađivali nakon što je Hrvatska u Rijeci izgubila od Finske te definitivno ispala iz kvalifikacija za SP u košarci 2023. godine.

Da, uživali su naši 'dragi' susjedi u našim mukama, slavili su prvo pobjedu Slovenaca, a potom i Finaca. Uvijek je opravdano slavlje kad 'susjedu crkne krava'. Odnosno, košarka...

No, Srbi su bahati, nisu računali da bi se i njima moglo dogoditi nešto slično. I gle čuda, i njihova je 'krava' u ponedjeljak navečer završila na aparatima. Istina, još je živa, ali u jako lošem stanju.

Dakle, Belgija je usred Niša sredila Srbiju 74:73 i šanse za plasman 'orlova' na SP u košarci 2023. godine sad su tek puka teorija. Istina, dok se igra ima šanse, a Srbi su za razliku od nas barem ostali 'u igri'.

U Nišu je Srbija pet minuta prije kraja utakmice imala deset koševa prednosti, ali je Belgija - koju s klupe vodi hrvatski stručnjak Dario Gjergja - u samoj završnici stigla do pobjede.

  • +9
Srbija - Belgija, košarka, kvalifikacije za SP 2023., 4.7.2022. Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srbija bez obzira na poraz ide u sljedeći krug kvalifikacija za SP, ali prenosi samo jednu pobjedu jer je protiv Belgije izgubila obje utakmice, a s Latvijom ima omjer od jedne pobjede i poraza.

U nastavku kvalifikacija Srbija će igrati još šest utakmica protiv Grčke, Turske i Velike Britanije, a samo prve tri reprezentacije idu na SP. Šanse da Srbi naprave čudo minimalne su.

I tako, nama je 'krava' već crknula, a čini se da ni njihova neće još dugo. A smijali su nam se...