POBJEDA U DRUGOM PLANU

[FOTO] Skandal u Budimpešti; kažnjeni Mađari na stadion pustili 30 tisuća djece, a kad su Englezi kleknuli krenulo je hukanje i zviždanje

04.06.2022 u 20:25

Bionic
Reading

U Ligi nacija Mađarska je u Budimpešti svladala Englesku 1:0, ali pobjeda domaćina ostala je u sjeni ponašanja više od 30 tisuća djece na stadionu

Mađarska je prvi puta svladala Englesku od 1962., a jedini pogodak postigao je Dominik Szoboszlai iz kaznenog udarca u 64. minuti. Tako su na početku ovog natjecanja izgubile sve četiri prvoplasirane reprezentacije sa Svjetskog prvenstva. U petak su poraženi Hrvatska, Francuska i Belgija.

No o tri boda mađarskih nogometaša neće se previše pričati. Naime, domaćin je zbog ranijih grijeha njihovih navijača, koji imaju veze s rasističkim ponašanjem, kažnjen s tri utakmice zabrane gledatelja, a ona se nije odnosila na djecu.

Tako se na Puškaš Areni u Budimpešti na tribinama našlo preko 30 tisuća djece do 14 godina. Lijep prizor, ali…

Ponašanje djece je za vrijeme intoniranja himni bilo je za svaku pohvalu, ali kada su engleski nogometaši kleknuli uoči prvog sučevog zvižduka krenuli su zvižduci i hukanje.

Skandal s kojim će se sigurno opet pozabaviti u Uefi, a ne treba ni spominjati kako je to u subotu postala jedna od glavnih tema u engleskim medijima.

  • +5
Mađarska - Engleska, Liga nacija, 2022. Izvor: EPA / Autor: Szilard Koszticsak