1/8 finala supersport hnk

[FOTO] Silvio Anočić unio nemir u redove Hajduka, ali sve dileme hat-trickom riješio je Marko Livaja, a pridružio mu se i Marin Ljubičić

26.10.2021 u 16:58

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka plasirali su se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa uvjerljivom 5:1 (2:1) gostujućom pobjedom protiv trećeligaša Belišća.

Trostruki strijelac za Hajduk bio je Marko Livaja (4, 56, 68), dva gola je dodao Marin Ljubičić (35, 58), dok je jedini pogodak za domaće postigao Silvio Anočić (5).

Već nakon prvih pet minuta igre oba sastava su zatresla suparničku mrežu. Hajduk je poveo u 4. minuti kada se u gužvi pred domaćim vratima najbolje snašao Livaja i dva metra pogodio vrata. Čim se krenulo s centra Anočić je uzeo loptu, sjurio se prema gostujućem kaznenom prostoru te potom preciznim prizemnim udarcem svladao Danijela Subašića kojemu je ovo bio prvi nastup u nekoj službenoj utakmici nakon gotovo dvije godine.

Vratar Vatrenih sa svjetskog prvenstva u Rusiji posljednji je put među vratnicama u službenoj utakmici stajao još u peosincu 2019. u dvoboju Monaca i Lillea, dok je posljednji službeni nastup za Hajduk prije ovoga imao u prosincu 2011.

Uslijedio je pritisak Hajduka koji je urodio plodom u 35. minuti kada je Ljubičić nakon dodavanja Sahitija preciznim udarcem sa 15-ak metara svladao Stanića.

  • +15
Belišće - Hajduk (1/8 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa) Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

U nastavku je Hajduk vrlo brzo stvorio osjetnu prednost, u 56. minuti Livaja je iz slobodnog udarca sa 25 metara pogodio za 3:1, dvije minute potom Livaja i Čalušić su odigrali odličan dupli pas nakon kojega je Livaja pronašao nečuvanog Ljubičića kojemu nije bilo teško s tri metra povisiti na 4:1. Konačni rezultat svojim trećim golom Livaja je postavio u 68. minuti nakon dodavanja Sahitija.

Hajduk se tako pridružio Osijeku koji je ranije u utorak osigurao četvrtifinale 2:0 (0:0) gostujućom pobjedom protiv trenutačno drugoplasiranog sastava Druge HNL Rudeša. Osijek su među posljednjih osam odveli Ivan Fiolić (55) i Ramon Mierez (71).

  • +18
NK Rudeš - NK Osijek, Kup, 26.10.2021. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Oba pogotka za Osječane stigla su nakon ubacivanja Ndockyta s desnog krila. U 55. minuti je na ubačaj Kongoanca pravovremeno utrčao Fiolić i glavom svladao vrlo dobrog domaćeg vratara Kralja, da bi u 71. minuti meta Ndockytovog ubačaja bio Mierez. Pokušaj glavom argentinskog napadača kralj je uspio odbiti, ali samo na nogu Miereza koji iz drugog pokušaja nije pogriješio.

U utorak će još igrati Šibenik - Slaven Belupo, u srijedu su na programu dvoboji BSK - Dinamo, Gorica - Mladost Ždralovi, Rudar Labin - Istra 1961 i Varaždin - Lokomotiva, dok će Oriolik i Rijeka svoj susret igrati 13. studenoga.

Ždrijeb četvrtfinala održat će se u petak.