hrvatski nogometni kup

[FOTO] Rijeka u Gradskom vrtu šokirala Osijek; Goran Tomić u debiju nadmudrio Nenada Bjelicu i izbacio ga iz Kupa

03.03.2021 u 16:44

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke su u četvrtfinalu Kupa pobijedili na gostovanju kod Osijeka 2:1 te izborili polufinale ovog natjecanja. Bio je ovo debi Gorana Tomića na klupi Rijeke, a ujedno i težak udarac ambicijama Nenada Bjelice koji je s Osijekom ove sezone računao na barem jedan trofej...

Aktualni osvajači Rabuzinovog 'Sunca', nogometaši Rijeke slavili su 2:1 (1:1) na gostovanju u Osijeku u prvoj četvrtfinalnoj utakmici ovogodišnjeg izdanja Hrvatskog kupa odigranoj u osječkom Gradskom vrtu.

Gosti su do vodećeg gola došli već u 7. minuti susreta, a strijelac je bio Robert Murić. Osijek se brzo vratio u igru, izjednačio je u 14. minuti preko kapetana Mile Škorića. U 35. minuti momčad trenera Nenada Bjelice imala je priliku za vodstvo, ali Mierezov udarac iz penala obranio je golman Rijeke Nevistić.

Pobjednički gol za Rijeku postigao je ponovno Murić iskoristivši penal u 71. minuti.

Sadržajnu i uzbudljivu utakmicu odigrali su Osijek i Rijeka u Gradskom vrtu. Gosti su već u 7. minuti izveli sjajan kontranapad i došli do vodstva. Dugo je loptu vukao Franko Andrijašević po lijevoj strani prebacio na drugu, gdje ju je na vrhu kaznenog prostora prihvatio Robert Murić. Rijekin veznjak je desnom nogom primio loptu, a lijevom ju neobranjivo poslao u suprotan gornji kut domaćeg gola.

Na izjednačenje se nije dugo čekalo. U 14. minuti je nakon udarca iz kuta najviši u srcu kaznenog prostora Rijeke bio kapetan Osijeka Mile Škorić te glavom poslao loptu u mrežu.

Osječani su u 32. minuti imali sjajnu priliku za potpuni preokret. Ramon Mierez je snalažljivošću došao do lopte u kaznenom prostoru, pucao je s pet metara, ali je golman Rijeke Ivan Nevistić padom u noge argentinskom napadaču spriječio gol.

  • +15
Osijek - Rijeka, četvrtfinale Kupa, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Nevistić je tri minute poslije potvrdio kandidaturu za jednog od junaka u gostujućoj momčadi. Sudac Mario Zebec je dosudio kazneni udarac za Osijek, jer je Andrija Vukčević rukom blokirao udarac Kleinheislera. Loptu je na bijelu točku namjestio Mierez, ali je njegov udarac Nevistić pročitao i obranio.

Golmani su pune ruke posla imali u drugom dijelu. U 48. minuti su Škorić i Lončar pucali nakon udarca iz kuta, ali nisu došli do gola. S druge strane je u 59. minuti Ivica Ivušić spriječio Drmića da glavom donese prednosti Riječanima.

U 67. minuti je Ivušić spriječio pokušaj Lončara, ali minutu poslije Rijeka dobiva kazneni udarac.

Nakon pregledavanje snimke Zebec prosuđuje da je lopta pogodila Jurčevića u ruku i dosuđuje jedanaesterac. Robert Murić je u 71. minuti uzeo loptu i mirno ju poslao pokraj skamenjenog Ivušića.

U zadnjih 20 minuta Nenad Bjelica sve je bacio na napad, uveo Gyurcsa, Bočkaja i Santinija, ali Osijek do izjednačujućeg gola nije došao.

Tako je Goran Tomić u svom debiju na klupi Rijeke došao do pobjede i branitelje naslova odveo u polufinale.

Utakmicu u Gradskom vrtu sudio je Mario Zebec iz Cestice.

Strijelci: 0:1 Murić (7), 1:1 Škorić (14), 1:2 Murić (71-11m)