europska liga

[FOTO] Remi Red Bull Leipziga i Atalante; 'bikovi' imaju za čime žaliti jer su zapucali jedanaesterac

07.04.2022 u 21:13

Bionic
Reading

U prvom susretu četvrtfinala Europske lige Red Bull Leipzig i Atalanta su odigrali 1:1, kod domaćina je nastupio Joško Gvardiol, a za momčad iz Bergama Mario Pašalić. Gosti su poveli u 17. minuti golom Luisa Muriela, a izjednačio je Davidea Zappacosta pogodivši u 58. minuti vlastitu mrežu...

Bila je to odlična utakmica s dva gola, promašenim penalom, a još tri puta su igrači gađali okvir gola. Gosti su poveli u 17. minuti golom Luisa Muriela na asistenciju Davidea Zappacoste. Domaćin je mogao izjednačiti u 24. minuti, Andre Silva je pucao, no pogodio je lijevu stativu. Okvir gola pogodio je i Mario Pašalić u 44. minuti.

Muriel je opasno zaprijetio i u 53. minuti, ali je Peter Gulacsi odlično obranio. Pet minuta kasnije njemački sastav je dobio sjajnu priliku za izjednačenje. Merih Demirel je napravio prekršaj u kaznenom prostoru, a sudac Michael Oliver pokazao na bijelu točku.

Andre Silva je izveo kazneni udarac, no Juan Musso je sjajno obranio. Međutim, u nastavku akcije je Leipzig ipak izjednačio, a autogol je zabio Davide Zappacosta koji je pokušao izbiti loptu nakon ubačaja iz kornera, no pogodio je vlastitu mrežu.

  • +12
Red Bull Leipzig - Atalanta Bergamo, Europska liga, 7.4.2022. Izvor: EPA / Autor: FILIP SINGER

Leipzig je mogao okrenuti rezultat u 82. minuti, ali je Dominik Szoboszlai nakon dobrog centaršuta u šesnaesterac, pogodio prečku.

Joško Gvardiol je za RB Leipzig igrao do 73. minute, dok je Mario Pašalić u gostujućem sastavu proveo 61 minutu. Uzvratni susret je 14. travnja u Bergamu.