liga prvaka

[FOTO] Red Bull Salzburg vodio je protiv Bayerna sve od 90. minute utakmice, a onda su se ukazali Müller i Coman...

16.02.2022 u 23:23

Bionic
Reading

Red Bull Salzburg i Bayern Munchen odigrali su 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Domaćin je poveo u 21. minuti golom Chikwubuikea Adamua, a u 90. minuti je izjednačio Kingsley Coman

Red Bull Salzburg je mlada momčad, ali igra sjajno. No, nitko nije očekivao da će jaki i iskusni Bayern imati baš toliko problema u Salzburgu.

Bavarci su prvi zaprijetili u 10. minuti. Gnabry je pucao s desetak metara, no Phillip Kohn je bio spreman.

Domaćin je uzvratio u 21. minuti golom Chikwubuikea Adama. Mladi nigerijski napadač s austrijskom putovnicom lijepo je pogodio s 15 metara pogodivši kut Bayernovog gola. Napomenimo da je Adama ušao u igru u 12. minuti nakon što se ozlijedio prvi napadač Salzburga Noah Okafor.

Bayern je mogao do izjednačenja u 30. minuti, no Sane je loše pucao. U završnici poluvremena Bayern je imao dva pokušaja, ali bez uspjeha. Gnabryjev udarac je završio u bloku, dok je Comanov udarac zaustavio golman domaćeg sastava.

Prvu priliku u nastavku imao je domaćin, u 49. minuti je pucao Nicolas Seiwald, ali je Sven Ulreich obranio. U 60. minuti Leroy Sane je upropastio obećavajuću priliku za goste, a u 73. minuti Coman je odlično pucao, no Philipp Kohn je sjajno reagirao.

  • +10
Red Bull Salzburg - FC Bayern München, Liga prvaka, 16.2.2022. Izvor: Profimedia / Autor: KERSTIN JOENSSON / AFP / Profimedia

U 81. minuti je vrlo lako moglo biti 2:0 za RB Salzburg. Adeyemi je pucao, Ulreich obranio, a potom je Pavard sjajno blokirao udarac Adamua koji je bio u odličnoj poziciji.

Kazna za taj promašaj stigla je u 90. minuti, kad je Bayern uspio izjednačiti, a gol je zabio Coman.

Thomas Müller je dugačku loptu upućenu u kazneni prostor spustio glavom, a na nju je natrčao Coman pogodivši za 1:1.

Luka Sučić je za Salzburg igrao od 80. minute, dok Roko Šimić nije ulazio u igru. Kod Bayerna Josip Stanišić i Gabriel Vidović nisu nastupili.

Uzvratni susret je 8. ožujka u Münchenu.