nemoćni 'redsi'

[FOTO] Real Madrid na Anfieldu izdržao sve nalete Liverpoola; Luka Modrić s 'kraljevima' sedmi put u polufinalu Lige prvaka

14.04.2021 u 23:40

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida obranili su u Liverpoolu dva gola prednosti (3:1) iz madridskog dvoboja četvrtfinala Lige prvaka. Na Anfieldu su 'redsi' i 'kraljevi' odigrali utakmicu bez golova te će Real tako protiv Chelseaja tražiti put prema još jednom finalu Lige prvaka

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu i uglavnom bio usredotočen na obrambene zadatke koje je obavio besprijekorno te s 'kraljevskim klubom' po sedmi put došao do polufinala Lige prvaka.

No, dvoboj je Anfieldu mogao je imati potpuno drugačiji zaplet, možda i rasplet da je domaća momčad imala raspoloženije strijelce.

Kloppovi izabranici mogli su imati otvaranje iz snova da je na isteku druge minute Mohamed Salah uspio pogoditi mrežu iz srca kaznenog prostora, ali je njegov udarac išao po sredini gola, gdje se našla i ispružena noga Realova golmana Thibauta Courtoisa.

Belgijski čuvar mreže 'kraljevskog kluba' je time najavio svoju veliku večer, a potvrdio već devet minuta poslije, kad je iz lijevih 'rašlji' izvukao udarac Jamesa Milnera s ruba kaznenog prostora.

Real je bio svjestan svoje prednosti i nije se pretjerano trudio prijetiti Alissonu Beckeru, ali je u 20. minuti čuvar Liverpoolovog gola zamalo svladan. Karim Benzema je bio u kontranapadu, a kad je zakoračio u šesnaesterac pokušao je proslijediti loptu u sredinu. Branič Liverpoola našao se u bloku, a od njegove noge lopta se odbila i pogodila vratnicu.

Kako je otvorio, Liverpool je na isti način i zatvorio prvo poluvrijeme. Salah je u 41. minuti prebacio gredu, a samo minutu poslije je Wijnaldum na povratnu loptu Trenta Alexander-Arnolda s desetak metara pucao visoko preko gola.

U drugom poluvremenu je Liverpool već u prvoj minuti ponovno zaprijetio preko Firmina, ali je Courtois još jednom izašao kao pobjednik.

Real je u 66. minuti imao prvu veliku priliku iz kontranapada, ali je Alisson bio na visini zadatka zaustavivši prvo udarac Viniciusa, a potom i pokušaj Benzeme koji je natrčao na odbijenu loptu.

  • +12
FC Liverpool - Real Madrid, Liga prvaka, 14.4.2021. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Još bolju priliku imao je Benzema u 81. minuti, ali je promašio udarac glavom poslavši loptu preko grede. Tako je najbolji Realov strijelac ostao na samo tri gola u karijeri u četvrtfinalima Lige prvaka od ukupno 70 koliko ih je postigao u ovom natjecanju.

Liverpool je do kraja dvoboja još nekoliko puta pokušavao svladati Realova golmana, ali Courtois na Anfieldu zaradio svoju plaću.

Real Madrid se tako nakon tri godine ponovno vraća u polufinale Lige prvaka i u prvoj utakmici (27. ili 28. travnja) ugostit će londonski Chelsea koji je u četvrtfinalu izbacio Porto. To ujedno znači da će Hrvatska i ove sezone imati svog predstavnika u finalu koje će se igrati 29. svibnja na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu.

To će biti ili Luka Modrić po peti put s Realom ili Mateo Kovačić po prvi put s Chelseajem, a ukupno treći put u karijeri nakon dva naslova s 'kraljevskim klubom'.