uvjerljivi 'azzurri'

[FOTO] Razigrani Talijani utrpali su čak četiri gola nemoćnim Česima; Immobile i Insigne za njih su bili nerješiva zagonetka

Bionic
Reading

Suparnik hrvatske nogometne reprezentacije u skupini D na skorašnjem EURU Češka u petak je na gostovanju u Bologni u pripremnoj prijateljskoj utakmici pretrpjela težak 4:0 poraz od Italije

Sjajno je raspoložen bio talijanski napadački dvojac Ciro Immobile i Lorenzo Insigne, svaki je postigao po gol uz po još jednu asistenciju.

Razigrani Immobile je doveo Italiju u vodstvo u 23.minuti nakon što je njegov udarac pogodio u blok češkog braniča Čelustke, promijenio smjer lopte i prevario golmana Pavlenku. Na 2:0 povisio je Barella u 42. minuti, a i njegov udarac s dvadesetak metara pogodio je češkog braniča Borila te promijenio smjer i završio u golu nesretnog Pavlenke.

U nastavku je Italija zabila još dva gola, oba nakon sjajnih proigravanja. Prvo je Immobile u 66. minuti odlično proigrao Insignea koji je rutinski svladao Pavlenku, da bi u 73. minuti Insigne vrhunskom loptom pronašao Berardija koji je 'lažnjakom' poslao češkog golmana na travu te zatim neometan zabio za konačnih 4:0.

  • +10
Italija - Češka, nogomet, pripreme za Euro, 4.6.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

Hrvatska i Češka igrat će u 2. kolu skupine D 18. lipnja (petak) u Glasgowu. Prethodno će Hrvatska 13. lipnja (nedjelja) igrati protiv Engleske u Londonu, a Češka 14. lipnja protiv Škotske u Glasgowu. U posljednjem kolu, 22. lipnja (utorak) Hrvatska će igrati u Glasgowu sa Škotskom, a Češka u Londonu s Engleskom.

Češkoj do početka EURA ostaje za odigrati još jedan dvoboj, u utorak 8. lipnja protiv Albanije u Pragu.

Italiji je, pak, ovo bila posljednja provjera pred EURO. 'Azzurri' će sve svoje tri utakmice u skupini A igrati u Rimu, na otvaranju 11. lipnja protiv Turske, zatim 16. lipnja protiv Švicarske te 20. lipnja protiv Walesa.

Suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru Slovenija u petak je kao domaćin u Koperu svladala Gibraltar 6:0. Dvostruki strijelci bili su Šporar (11, 34) i Iličić (17, 57), a po jedan gol su dodali Mlakar (38) i Stanković (61).