JOŠ TRI NEPOZNANICE

[FOTO] Oba Manchestera na siguran način prošla neugodna gostovanja te izborila četvrtfinale Liga kupa

30.09.2020 u 22:59

Bionic
Reading

Manchester City, Manchester United, Everton i Newcastle United izborili su plasman u četvrtfinale engleskog Liga kupa

City je rutinski odradio gostovanje kod Burnleyja pobijedivši sa 3:0. Dva gola zabio je Sterling (35, 49), a jednog Ferran Torres (65).

Identičnim rezultatom je Manchester United na gostovanju pobijedio Brighton & Hove Albion, a golove su zabili McTominay (44), Mata (73) i Pogba (80).

Everton je sa 4:1 pobijedio West Ham, a junak susreta bio je trostruki strijelac Calvert-Lewin (11, 78, 84). Među strijelce se upisao i Richarlison (56), dok je za goste zabio Snodgrass (46).

Četvrtoligaš Newport County bio je na korak do iznenađenja i samo su ga minute dijelile od pobjede protiv Newcastle Uniteda. No, 'svrake' su u samoj zvršnici izjednačile, a potom boljim izvođenjem jedanaesteraca prošle dalje.

Domaćin je poveo u petoj minuti golom Tristana Abrahamsa, a izjednačio je Jonjo Shelvey u 87. minuti. Prilikom izvođenja jedanaesteraca kod Newporta su promašili Taylor i Cooper, a kod Newcastle Uniteda Joelinton.

  • +5
Burnley - Manchester City, 4. kolo Liga kupa, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Molly Darlington / POOL

U utorak je četvrtfinale izborio Tottenham pobijedivši Chelsea 5:4 nakon izvođenja jedanaesteraca. Nakon 90 minuta susret je završio 1:1.

'Bluesi' su poveli u 19. minuti pogotkom Nijemca Tima Wernera udarcem s ruba kaznenog prostora. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu Chelsea otkako je ovoga ljeta stigao iz RB Leipziga. Izjednačio je Erik Lamela u 84. minuti.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca presudila je peta serija, Kane je zabio, a Mount je promašio cijeli gol. Prije toga za Tottenham su zabili Dier, Lamela, Hojbjerg i Moura, a za Chelsea Abraham, Azpilicueta, Jorginho i Emerson.

U četvrtak su na rasporedu još tri utakmice, a sastaju se Brentford - Fulham, Aston Villa - Stoke City, te Liverpool - Arsenal.