liga nacija

[FOTO] Novi problemi za Francuze; uoči odlučujuće utakmice ozlijedila su im se još dva važna igrača; tko će uopće igrati protiv Danske?

23.09.2022 u 09:07

Bionic
Reading

Francuska nogometna reprezentacija će u susretu posljednjeg, 6. kola Lige nacija, u kojoj igra i Hrvatska, protiv Danske u nedjelju u Kopenhagenu biti oslabljena za neigranje stopera Julesa Koundea i golmana Mikea Maignana koji su se ozlijedili u 2:0 pobjedi protiv Austrije u četvrtak navečer

Jules Kounde je morao napustiti igru već u 23. minuti utakmice, dok je golman Mike Maignan zamijenjen na poluvremenu. Umjesto Koudea u igru je ušao William Saliba, dok je na golu Maignana zamijenio Alphonse Areola.

'Jules ima problema s butnim mišićem, dok je Mike ozlijedio mišić lista', otkrio je zabrinuti francuski izbornik Didier Deschamps.

S ovim ozljedama još se produbila kriza kod svjetskih prvaka, Maignan je bio na golu samo zato što je prvi golman i kapetan reprezentacije Hugo Lloris još ranije otpao za ovu akciju zbog ozljede, a na okupljanje iz isto razloga nisu došli niti Presnel Kimpembe, braća Theo i Lucas Hernandez, Paul Pogba, N'Golo Kante, Kingsley Coman te Karim Benzema.

Nakon pobjede protiv Austrije Francuska je stigla na treće mjesto u skupini s pet bodova, jednim više od Austrije. No, za osiguranje statusa u Elitnoj skupini Lige nacija potrebna joj je pobjeda protiv Danske u Kopenhagenu.

  • +10
Francuska - Austrija, Liga nacija, 22.9.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

U suprotnom, Francuska će ovisiti o ishodu utakmice Austrija - Hrvatska, odnosno morat će se nadati kako Austrija neće pobijediti.

Hrvatska i Danska su, pak, u borbi za prvo mjesto koje vodi na završni turnir Lige nacija, Hrvatska je vodeća s 10 bodova, jednim više od Danske te će završiti na prvom mjestu ako pobijedi u nedjelju u Beču ili ako Danska ne pobijedi u Kopenhagenu.

Standings provided by SofaScore