NEZAUSTAVLJIV U MELBOURNEU

[FOTO] Novak Đoković u finalu Australian Opena; rasturio najveće iznenađenje turnira pa se mnogi pitaju koliko su ozbiljne njegove ozljede

18.02.2021 u 12:06

Bionic
Reading

Branitelj naslova Novak Đoković je u polufinalu Australian Opena sredio Rusa Aslana Karatseva sa 6:3, 6:4, 6:2 te će igrati za svoj deveti naslov na prvom Grand Slamu sezone

Đoković je u trećem kolu protiv Taylora Fritza ozlijedio trbušne mišiće, čak je govorio da bi odustao da se ne radi o Australian Openu na kojem je rekorder po broju naslova (8), ali kako je turnir odmicao srpski tenisač se dizao i u zadnjim mečevima dosta uvjerljivo svladao suparnike pa se njegovi kritičari pitaju koliko su te njegove ozljede, na koje se često žali, ozbiljne.

Za Đokovića, koji će pokušati osvojiti 18. grand slam naslov, ovo je deveto finale na Australian Openu, znači u zadnjem meču u Melbourneu ima stopostotan učinak..

'Moramo čestitati Karačevu na ovom debiju. Ne znam je li se ikad dogodilo da je netko igrao u polufinalu kada je debitirao na Grand Slam turniru. Zaslužuje svako poštovanje', rekao je nakon meča prvi tenisač svijeta i tako pohvalio 114. na ATP ljestvici.

U finalu će se boriti protiv pobjednika drugog polufinala u kojem igraju Rus Danil Medvjedev i Grk Stefanos Tsitsipas.

  • +7
Novak Đoković - Aslan Karatsev, polufinale Australian Opena, 2021. Izvor: EPA / Autor: DEAN LEWINS