Ovo mu nije trebalo

[FOTO] Novak Đoković šokirao fotografijom; srpski tenisač pozirao s rakijom na kojoj je lik četničkog zločinca i tako naljutio fanove

25.12.2020 u 14:58

Bionic
Reading

Novak Đoković se fotografirao s rakijom na kojoj se nalazi lik četničkog zločinca Dragoljuba Draže Mihailovića

Novak Đoković je ukrao Božić. Srpski tenisač šokirao je i iznervirao cijelu regiju fotografijom na kojoj pozira s bocom rakije. Ne bi Đokoviću nitko s područja bivše Jugoslavije zamjerio koji gutljaj rakije, ali na boci s kojom je pozirao je i lik četničkog zločinca Dragoljuba Draže Mihailovića.

Rakiju je Đoković navodno dobio od vlasnika firme koja proizvodi ovu rakiju, a uz lik četničkog zločinca iz Drugog svjetskog rata stoji i da je 'proizvedena u čast i slavu ravnogorskim junacima'. I dok neki brane srpskog tenisača, većina je zgrožena njegovim potezom.

Brojni fanovi mu poručuju kako mu ovo nije trebalo jer nikada do sada nije veličao ratne zločince ni srpske heroje, već je dapače pozivao na zajendištvo i isticao svoje prijateljstvo s Hrvatima i simpatije prema Hrvatskoj iz koje mu potječe i dio obitelji.

Mihailović, čiji je lik na rakiji, i njegovi četnici su počinili teške zločine nad Hrvatima i muslimanima tijekom Drugog svjetskog rata, a 1946. je osuđen od strane komunista zbog suradnje s okupatorima i ratnih zločina koje je počinio. Osuđen je i streljan, a onda ga je 2015. godine Viši sud u Beogradu rehabilitirao.

Iako su ga Srbi odriješili njegovih grijeha, u ostatku bivše Jugoslavije nisu zaboravili na njegove zločine i ne gledaju blagonaklono na njegov lik. Zato je ovaj Đokovićev potez šokirao brojne fanove koji na društvenim mrežama ne skrivaju nezadovoljstvo njegovim postupkom.