bundesliga

[FOTO] Niko Kovač s Wolfsburgom razbio Herthu usred Berlina; Bayern se u 90. minuti spasio teške blamaže

24.01.2023 u 23:30

Bionic
Reading

Vodeći Bayern se u 17. kolu Bundeslige spasio domaćeg poraza od Kölna golom Kimmicha u 90. minuti, a Wolfsburg Nike Kovača je u Berlinu demolirao Herthu čak 5:0

Köln je 'u šahu' držao Bayern od 4. minute utakmice kad je za vodstvo gostiju zabio Skhiri. Bavarci su u sjajnoj formi, ali večeras na svom terenu jednostavno nisu mogli zabiti.

Bayern je nakon primljenog gola krenuo u opsadu Kölnovog šesnaesterca, praktički se igralo na jedan gol. Gosti su do kraja susreta imali samo jedan jedini udarac na gol, onaj iz 4. minute kad su poveli.

Ali Köln se grčevito branio, Bayern nikako nije mogao probiti obrambeni blok gostiju. Sve do 90. minute kad je Joshua Kimmich više iz očaja opalio s gotovo 25 metara. Bila je to bomba, neobranjivo za 1:1 i spas svoje momčadi od blamaže.

  • +5
Bayern München - Köln, Bundesliga, 24.1.2023. Izvor: EPA / Autor: ANNA SZILAGY

Nikola Soldo odigrao je čitav susret za Köln, dok je Josip Stanišić ostao na klupi Bayerna.

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač je sa svojim Wolfsburgom kao gost deklasirao predzadnju Herthu u Berlinu 5:0.

Bila je to šesta uzastopna pobjeda Wolfsburga u prvenstvu, uz napomenu da 'vukovi' za poraz u Bundesligi ne znaju punih 10 utakmica u nizu, još od 18. rujna prošle godine! Uz sve to Wolfsburg u tih šest pobjeda ima fantastičnu gol-razliku od čak 22:1! Samo su u posljednje dvije utakmice zabili 11 golova!

Bartol Franjić igrao je od 78. minute za Wolfsburg, koji je s ova tri boda stigao na šesto mjesto s 29 bodova. S druge strane kod Herthe je Ivan Šunjić igrao prvo, a Filip Uremović drugo poluvrijeme.

Standings provided by Sofascore