bundesliga

[FOTO] Neželjeni gosti na Bayernovom travnjaku; Niko Kovač doživio poraz, a Union Berlin nastavlja sa senzacionalnim rezultatima

27.08.2022 u 20:51

Bionic
Reading

Bayern München izvukao je remi 1:1 kod kuće protiv jako dobre Borussije Monchengladbach u 4.kolu Bundeslige zahvaljujući golu Leroya Sanéa sedam minuta prije kraja.

Bavarci su primili su gol prije poluvremena, a strijelac je bio Francuz Marcus Thuram (43) iz jedine prilike Borussije. Suočeni s besprijekornim švicarskim vratarom Yannom Sommerom tijekom cijelog susreta, branitelji naslova na kraju su u posljednjih deset minuta susreta pronašli rupu i zabili preko Sanéa (83). Josip Stanišić je ostao na klupi Bayerna, dok Gabriel Vidović nije konkurirao za sastav.

Inače, tijekom utakmice na terenu su e pojavili i 'neželjeni gosti', koji su se vezali za vratnice.

Ovaj remi omogućio je Bayernu da se vrati na prvo mjesto, koje je na nekoliko sati držao Union Berlin, koji je slavio na gostovanju kod Schalkea 6:1.

Union je poveo u šestoj minuti kada je strijelac bio Morten Thorsby, a izjednačio je Marius Butler iz penala u 31. minuti. Klub iz Berlina je opet poveo pet minuta kasnije golom Sheralda Beckera, a zabio je i Janik Haberer u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Četvrti pogodak za berlinsku momčad postigao je Becker u 46. minuti, a konačan rezultat postavio je Sven Mitchell golovima u 87. i 90. minuti.

  • +11
Bayern - Borussia (M) 1:1 Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Nogometaši Borussije Dortmund su kao gosti teškom mukom pobijedili berlinsku Herthu s 1:0. Jedini pogodak postigao je Francuz Antoni Modest u 32. minuti, Ivan Šunjić je ostao na klupi domaćih, kod kojih je supendiran Filip Uremović

Hoffenheim je kod kuće bio bolji od Augsburga 1:0 golom Geigera, a Andrej Kramarić je igrao do 80. minute. RBLeipzig kao domaćin golovima Christophera Nkunkua svladao Wolfsburg Nike Kovača s 2:0. Joško Gvardiol je kod domaćih ušao u 41. minuti, a Josip Brekalo u 59. kod gostiju. 

Standings provided by SofaScore LiveScore