luka cindrić o svom stanju

[FOTO] Nakon svakakvih komentara i čudnih priča o njegovoj ozljedi, jedan od najboljih hrvatskih rukometaša otkrio je pravu istinu zašto je otišao sa SP-a

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 20.01.2021 15:17
  • Objavljeno 20.01.2021 u 10:51
Bionic
Reading

Rukometaš Barcelone i jedan od ključnih igrača Červarove momčadi, 27-godišnji Luka Cindrić, zbog ozljede je napustio reprezentaciju i otišao iz Egipta, sa svjetskog prvenstva. Tri se dana nije nikome javljao, pa su krenule razne teorije o razlozima njegova odlaska

Igrač Barcelone Luka Cindrić je tijekom utakmice protiv Japana obnovio ozljedu prepona, koja ga je mučila i ranije, i zbog toga se mora oprostiti od daljnjih nastupa u dresu hrvatske rukometne reprezentacije na ovom Svjetskom prvenstvu.

Nažalost, to je već treće veliko natjecanje na kojemu Cindrić ima problema s ozljedama. Premda je naša medicinska ekipa u Aleksandriji učinila sve što je mogla, pomoći nije bilo.

No, postalo je već pomalo simptomatično da se Cindriću baš uoči velikih natjecanja i nastupa za reprezentaciju nešto dogodi. Jer još prije koji tjedan letio je parketom u Kölnu, na Final Fouru Lige prvaka.

I zato su krenule 'špekulacije' kako je u sukobu s izbornikom, ili čak da postoji neko drugo nezadovoljstvo.

Međutim, nakon tri dana šutnje, Cindrić se javio iz Barcelone za Sportske novosti te otkrio što se uistinu dogodilo.

'Dogodilo se to da sam osjetio problem s aduktorom još uoči polaska u Egipat, a o tome je bio obaviješten i izbornik Červar. Odlučio je ipak staviti me u sastav, ja sam uspio to odraditi koliko god sam bolje mogao, ali se u utakmici problem ponovio. Dakle, nisam se ozlijedio protiv Japana i to je ono što želim naglasiti'.

Dodao je Cindrić i to kako se zbog nemogućnosti dijagnostike nije moglo odrediti pravo stanje ozljede, te da je zato poslan kući, pa će u Barceloni ove srijede obaviti pregled i znati na čemu je.

S obzirom na to da već ima iskustva s takvom ozljedom, procijenio je da stanje nije teško i da bi uz adekvatnu terapiju vrlo brzo mogao biti fit, te ostavio prostora za povratak u Egipat.

'Postoji mogućnost povratka, takav imamo dogovor ako s ozljedom bude sve OK. Nadam se i da će biti tako, jer silno želim pomoći ekipi i budem li zdrav stavljam se odmah na raspolaganje'.

  • +25
Hrvatska - Japan, SP u rukometu, 1. kolo, 15. siječnja 2021. Izvor: EPA / Autor: Hazem Gouda / Egypt Handball 202

Naravno, mi želimo da je ovo jedina i prava istina, iako je fizioterapeut reprezentacije Damir Kajba prije nekoliko dana za Sportske novosti rekao sljedeće:

'Prije polaska u Egipat napravljena mu je radiološka obrada spornog mjesta, koja je pokazala da nema smetnji za igranje i treniranje, te je igrač sam izjavio da je spreman za natjecanje', poručio je tada Kajba.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal