francuska liga

[FOTO] Monaco je u derbiju francuskog prvenstva iznenadio moćni PSG i ostao neporažen na Parku prinčeva

28.08.2022 u 23:36

Bionic
Reading

Nogometaši PSG-a i Monaca odigrali su 1:1 u velikom derbiju odigranom na Parku prinčeva, kojim je zaključeno 4. kolo francuskog prvenstva

Gosti su poveli u 20. minuti golom Kevina Vollanda, a nakon serije opasnih situacija pred vratima Monaca PSG je izjednačio iz kaznenog udarca iz kojeg je u 70. minuti precizan bio Neymar.

U predzadnjoj utakmici 4. kola Reims i Lyon su odigrali dvoboj bez pobjednika, a konačan rezultat je bio 1:1.

Domaća momčad je vodila od 24. minute golom Japanca Junyje Ita. U 63. minuti Reims je ostao s desetoricom igrača na terenu, zbog isključenja Lopyja. Gosti su brojčanu prednost iskoristili u 86. minuti, kad je na ubačaj Cherkija Moussa Dembele glavom postigao gol za konačnih 1:1.

Nogometaši Marseillea pod vodstvom Igora Tudora ostvarili su uvjerljivu 3:0 pobjedu na gostovanju u Nici, u nedjeljnom dvoboju 4. kola francuskog prvenstva, što im je privremeno donijelo vodeću poziciju na ljestvici.

Najzaslužniji za pobjedu bio je čileanski napadač Alexis Sanchez koji je postigao svoja prva dva gola u dresu Marseillea. Prvi put je mrežu zatresao u 10. minuti za 1:0, a drugi put u 42. minuti za konačnih 3:0. Drugi gol za goste postigao je Prtugalac Nuno Tavares.

  • +9
PSG - Monaco, francuska liga, 28.8.2022. Izvor: Profimedia / Autor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car ponovno je ostao na klupi za pričuve Marseillea.

Najuvjerljiviju pobjedu kola postigao je Montpellier koji je slavio 7:0 na gostovanju u Brestu. Već nakon 11 minuta bilo je 3:0 za goste, a 5:0 na poluvremenu golovima Maouasse (6), Wahija (10, 31), Khazrija (11) i Cozze (25). U drugom dijelu je još dva gola dodao Germain (64, 84).

Na vrhu ljestvice nakon tri kola su tri momčadi koje imaju po 10 bodova, a to su PSG, Marseille i Lens. Od 4. do 7. mjesta su se poredali Lyon, Lorient, Lille i Auxerre s po sedam bodova svaki. Monaco je na 12. mjestu u skupini tri momčadi koje imaju po pet bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore