BIT ĆE LUDO U NEDJELJU

[FOTO] Max Verstappen izazvao erupciju oduševljenja u domaćim kvalifikacijama, a nizozemski navijači šokirali i napravili prekid

03.09.2022 u 16:46

Bionic
Reading

Aktualni svjetski prvak u Formuli 1 i vodeći vozač prvenstva, Max Verstappen, osvojio je drugu godinu u nizu pole position na domaćoj utrci u Zandvoortu, a četvrtu ove sezone

Nizozemac je za samo 0.021s prednosti svladao drugoplasiranog Charlesa Leclerca. Na trećem mjestu završio je Ferrarijev Carlos Sainz, koji je u drugom brzom krugu preskočio u poretku Lewisa Hamiltona, koji će se morati zadovoljiti s četvrtim mjestom u kvalifikacijama.

Drugoplasirani vozač prvenstva, Sergio Perez, završio je tek na petom mjestu kvalifikacija nakon što je izletio sa staze u posljednjem krugu, što je upropastilo i krug šestoplasiranog Georgea Russella.

Na sedmom mjestu završio je McLarenov Lando Norris, koji je ostvario odličnu prednost u odnosu na Alpineove vozače u borbi za konstruktorske bodove. Odlične kvalifikacije imali su i Mick Schumacher, koji se kvalificirao osmi te devetoplasirani Yuki Tsunoda. U najbržih deset završio je još Lance Stroll.

  • +5
Formula 1, kvalifikacije VN Nizozemske, 2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA / POOL

Inače, kvalifikacije su bile i prekinute zbog dimne bombe na stazi. Nizozemci su priredili pravu nogometnu atmosferu, ali zbog toga smo vidjeli crvenu zastavu i prekid. Vidjet ćemo kako će na to reagirati šefovi Formule 1, jer ipak ovo nije nogomet.

Utrka je u nedjelju u 15 sati po hrvatskom vremenu.