15 s četiri ili više

[FOTO] Mateo Kovačić pomogao Francuzu Olivieru Giroudu da uđe u odabrano društvo, u kojem je i naš Dado Pršo

02.12.2020 u 23:25

Bionic
Reading

Francuski napadač u dresu Chelseaja, Olivier Giroud zabio je sva četiri gola u pobjedi 4:0 Chelseaja kod Seville

Sevilla i Chelsea su i prije ove utakmice osigurali prolaz, a na Sanchez Pizjuanu igrali su za 'jedinicu'. Kako je prvi susret završio bez golova, bilo je jasno kako će pobjednik osigurati prvo mjesto.

'Bluesi' su poveli već u osmoj minuti preko Girouda koji je lijepo pogodio na asistenciju Kaia Havertza. Francuski napadač je u 54. minuti povećao prednost londonskog sastava, a za drugi gol asistirao mu je Mateo Kovačić. U 74. minuti je zabio i za 3:0 na dodavanje Kantea, a sjajnu večer zaokružio je i četvrtim golom u 83. minuti iz kaznenog udarca kojeg je sam izborio.

  • +2
Sevilla - Chelsea Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

Sa 34 godine i 63 dana Giroud je postao najstariji igrač u povijesti Lige prvaka koji je upisao 'hat-trick', a računajući i Kup prvaka, stariji od njega bio je tek Ferenc Puškaš koji je imao 38 godina i 173 dana kada je zabilježio 'hat-trick' za Real Madrid 1965.

Inače, s ova četiri gola u utakmici Lige/Kupa prvaka Giroud se priključio odabranom društvu, u kojem su igrači koji su zabili isto toliki ili čak više golova na jednoj utakmici u ovom natjecanju.

A takvih sretnika, sada s Giroudom je 15.

To su: Marco van Basten, Simone Inzaghi, Dado Pršo, Ruud van Nistelrooy, Andrij Ševčenko, Lionel Messi (dva puta), Bafetimbi Gomis (na utakmici Lyona protiv zagrebačkog Dinama), Mario Gomez, Robert Lewandowski (dva pua), Zlatan Ibrahimović, Luiz Adriano, Cristiano Ronaldo, Serge Gnabry, Josip Iličić i sada Olivier Giroud.