NEZAUSTAVLJIVI

[FOTO] Manchester City preživio je 'pakao', a novi rekord pod vodstvom Pepa Guardiole lovit će protiv Manchester Uniteda

03.03.2021 u 10:55

Bionic
Reading

Manchester City nastavio je svoj nevjerojatan niz pobjeda te se približio još jedna korak prema novom engleskom naslovu, ali i nekim rekordima

U utorak su 'građani' doma pobijedili u prvom susretu 29. kola Premeirshipa Wolverhampton sa 4:1, što je njihova 21. pobjeda u nizu u svim natjecanjima i 15. u prvenstvu. No to je Manchester Cityju i 28. utakmica zaredom bez poraza (25 pobjeda i 3 remija) te je tako izjednačen klupski rekord koji je postavljen također pod vodstvom Pepa Guardiole u razdoblju od travnja do studenog 2017.

Vodeća momčad engleskog prvenstva ima priliku postaviti novi rekord od 29 utakmica u nedjelju (17.30) i to protiv gradskog rivala Manchester Uniteda. Kud ćeš bolje od toga!

Kao što smo već napisali, nogometaši Cityja su na 15 prvenstvenih pobjeda u nizu pa tako imaju priliku postaviti novi rekord Premiershipa ukoliko još ostvare četiri ligaše pobjede, jer su rekorderi upravo oni (kolovoz – prosinac 2017.) i Liverpool (listopad 2019-veljača 2020.) sa 18 pobjeda u nizu.

  • +8
Manchester City - Wolverhampton Wanderers 4:1 Izvor: EPA / Autor: Paul Ellis / POOL

Na putu do toga im stoje Manchester United (7.03.) i Southampton (10.03.) kod kuće te gostujući ogledi kod Fulhama (13.03.) i Leicester Cityja (3.04.).

'O rekordima ćemo kasnije pričati, no zimski period u engleskom prvenstvu je pakao i ono što smo učinili je nešto nevjerojatno i više nego izvanredno, Igrači zaslužuju moje komplimente. Ipak, Liverpool je i dalje engleski prvak, još je mnogo bodova u igri i moramo se okrenuti prema Manchester Unitedu', rekao je Guardiola koji puše i na hladno iako City ima čak 15 bodova prednosti pred drugoplasiranim Unitedom uz utakmicu više.