Premier liga

[FOTO] Manchester City nije ništa prepustio slučaju i lakoćom je pregazio Leeds United, te 'spustio' Liverpool na drugo mjesto

30.04.2022 u 21:27

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja vratili su se na vrh ljestvice engleskog nogometnog prvenstva rutinskom 4:0 (1:0) pobjedom na gostovanju kod Leeds Uniteda u susretu 35. kola.

City je poveo pogotkom Rodrija u 13. minuti koji je glavom proslijedio u mrežu ubačaj Fodena, početkom nastavka na 2:0 povisio je Ake koji se najbolje snašao u gužvi pred domaćim golom u 54. mi nuti da bi konačni rezultat postavili Gabriel Jesus iz protunapada u 78. minuti te Fernandinho prizemnim udarcem u trećoj minuti nadoknade.

Ovom pobjedom City je ponovno preskočio Liverpool koji je ranije u subotu s minimalnih 1:0 (1:0) kao gost svladao Newcastle United. City sada ima 83, Liverpool 82 boda, a oba sastava do kraja prvenstva imaju za odigrati po četiri utakmice.

  • +16
Leeds United - Manchester City 0:4 Izvor: EPA / Autor: Andrew Yates

Jedini pogodak za pobjedu Liverpooola postigao je Keita u 19. minuti, ali uz obilatu pomoć 'djelitelja pravde' Marinera. Naime, u začetku akcije koja je završila golom Milner je nakon lošeg proigravanja napravio grub prekršaj na Schäru, koji mu je oteo loptu, sve se to dogodilo u neposrednoj blizini Marinera koji je pustio da se igra nastavi.

Potom je Keita primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora, odličnom varkom poslao domaćeg vratara Dubravku na tlo, a zatim s pet metara pogodio mrežu. Iako je ozlijeđeni Schär ostao ležati na travnjaku samodopadni Mariner nije želio niti otići pogledati snimku incidenta već je pokazao na centar.

Nogometaši Burnleya 2:1 (0:1) pobjedom na gostovanju kod Watforda do koje su stigli preokretom u završnici dvoboja napravili su veliki korak ka ostanku u Premier ligi, a taj je rezultat i teoretski izbacio iz lige Norwich City uz njegov 0:2 (0:1) poraz na gostovanju kod Aston Ville. Watford je poveo protiv Burnleya u otvaranju utakmice autogolom Tarkowskog (8-ag), a taj je rezultat vrijedio sve do 83. minuta da bi onda Cork (83) i Brownhill (86) kreirali veliki preokret.

Ovom pobjedom Burnley je skočio na 16. mjesto ljestvice sa 34 boda, koliko ima i 17. Leeds United, a pet manje uz dvije utakmice manje ima 18. Everton, koji se nalazi u zoni ispadanja. Watfordu je nakon ovoga poraza ostala tek teorijska nada u ostanak, ostao je na 22 boda, odnosno 12 manje od Burnleya i Leedsa, a kako do kraja sezone ima za odigrati još četiri utkamice može se spasiti ispadanja samo ako pobijedi u sve četiri, a Burnley i/ili Leeds više ne osvoje niti jedan bod.

Aston Villa je do pobjede protiv Norwicha stigla golovima Watkinsa (41) i Ingsa (90+3). Norwich je tako ostao posljednji sa 21 bodom, odnosno 13 manje od Burnleya i Leedsa i više ne može dohvatiti mjesta koja osiguravaju ostanak u društvu najboljih. Aston Villa je sada 13. sa 40 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore