'sve se improvizira'

[FOTO] Legendarni Petar Metličić bez dlake na jeziku objasnio je zašto u ovom trenutku ni ne pomišlja postati izbornikom rukometne reprezentacije

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 27.01.2021 22:29
  • Objavljeno 27.01.2021 u 20:47
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija pomalo posramljena vratila se sa SP-a iz Egipta. Ostala je bez plasmana u završnicu, igrači su tužni i razočarani, a sada je na vodstvu HRS-a da pronađu novog izbornika

Lino Červar nakon šokantnog poraza od Argentine nije više ostavio ni milimetar prostora, te je pred RTL-ovim kamerama ponudio ostavku, odnosno najavio povlačenje s mjesta izbornika.

Naravno, svi su ostali iznenađeni, tim prije što su ostali teoretski izgledi za plasman u nokaut fazu, a nakon pobjede Katara nad Argentinom, čak i nešto veći izgledi, za slučaj da Hrvatska pobijedi Dansku.

No, to se nije dogodilo, Červar i ekipa vratili su se u Hrvatsku, i sada je na HRS-u da pronađe novog izbornika. Jedan od kandidata kojeg se spominjalo je i bivši legendarni kapetan, Petar Metličić, koji je svojevremeno bio i pomoćnik Željku Babiću.

Međutim, on je svojevoljno odustao o mogućeg preuzimanja reprezentacije.

'Ne, hvala, u ovom trenutku. Nije vrijeme za to. Čovjek treba imati ambicije, ali Hrvatska ima premalo vremena za neke, neću reći eksperimente, ali da se nešto promijeni. Osim toga, nisam imao neka lijepa iskustva iz prošlog mandata, kada sam bio pomoćnik izborniku Babiću. Tako da bih se za sada suzdržao. Znači, za sada me to ne zanima', iskren je bio Petar Metličić.

Ne želite biti vatrogasno rješenje?

'Hrvatska je poznata po tome da ljudi brzo dobiju posao, rade, vode reprezentaciju, bilo to u mlađim reprezentacijama, bilo u seniorskoj selekciji, i vrlo brzo ih potroši. Uvjeren sam da će se i u sljedećem razdoblju događati iste stvari. Premalo vjere imamo u te naše trenere, olako ih trošimo. Što će se dogoditi ako taj trener u ovim kvalifikacijama ne uspije? Hoće li on voditi reprezentaciju dalje? Ja sam uvjeren daje neće vodit dalje. I to je problem koji moramo riješiti. Mi, mislim na HRS. Imali smo mlade ljude, koji su bili potentni, a potrošili smo ih vrlo brzo. To trebamo promijeniti, trebamo prestati improvizirati. Ne smije se dogoditi da jedna generacija, 1998., promijeni već pet trenera. Zašto? Zato što je na Euru bio osmi. Ja mislim da je rezultat, ali moramo ciljano gledati te dečke', pričao je Petar Metličić u studiju RTL-a.

'Mi improviziramo već godinama što se tiče igre. Moramo pronaći sustav. Makar u jednom trenutku bio loš, ali djeca i seniori moraju znati što rade, kakvu obranu igramo. Ne može se dogoditi da mlađi igraju 3-2-1, dođu u seniore, više nitko ne igra tako. Ili ako ćemo igrati tako, onda će svi. Ako ćemo igrati 6-0, 5-1, onda će tako svi igrati. Ako ćemo imati u napadu određene akcije koje trebamo raditi, to moramo raditi. Mi improviziramo. Moramo prestati improvizirati, možda smo nekad davno mogli improvizirati. Imamo jako puno dobrih igrača, ali nemamo vrhunskih. Možda kad su bili vrhunski su mogli improvizirati, imali su taj osjećaj. Moramo naći put makar ne bio dobar na početku, ali znamo da ga se moramo držati. Ako ne bude dobar, mijenjat ćemo ga. U ovome trenutku nitko nema ideju što mi trebamo raditi, ovo je čista improvizacija', zaključio je Metličić.

  • +33
Hrvatska - Danska, SP u rukometu 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal