hep croatia cup

[FOTO] 'Kraljice šoka' još su jednom aktualnim svjetskim prvakinjama pokazale kako se igra rukomet

14.04.2021 u 23:58

Bionic
Reading

Na otvaranju HEP Croatia Cupa, hrvatska ženska rukometna reprezentacija je u Poreču pobijedila aktualne svjetske prvakinje Nizozemke 24:23...

Bez izbornika Nenada Šoštarića koji je zbog zaraze koronavirusom u karanteni, sa Snježanom Petikom na klupi, brončane s posljednjeg EP-a su otvorile susret u sastavu Pijević na golu, Šimara i Zadravec na krilima, Debelić na crti, te na vanjskim pozicijama Mičijević, Blažević i Krsnik.

Hrvatska je bolje ušla u utakmicu i u osmoj minuti je prvi put otišla na plus dva (5-3). Međutim, Nizozemke su okrenule rezultat serijom 5:0. Malo po malo, naše su rukometašice topile prednost Nizozemki i u 24. minuti stigle do novog izjednačenja (10:10), a u završnici prvog dijela naše su djevojke zabile još tri gola za 13:10 na poluvremenu.

Nizozemska je otvorila nastavak s dva brza gola, međutim Hrvatska je u 38. minuti ponovno otišla na +3 (16:13). U 43. minuti je bilo plus četiri (19:15), a na ulasku u posljednjih deset minuta Hrvatska ima pet razlike.

No, uporne Nizozemke su minutu prije kraja smanjile na 24:23. Dvadeset i dvije sekunde prije kraja, Valentina Blažević ne uspijeva iskoristiti sedmerac i odvesti nas na sigurnu razliku. Ali ne uspijevaju niti Nizozemke u posljednjem napadu zabiti za izjednačenje.

  • +11
Rukomet, Hrvatska - Nizozemska, 14.4.2021. hrvatska ženska rukometna reprezentacija Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Jozo Cabraja / kolektiff

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Ćamila Mičijević sa sedam golova, a pet je dala Dora Krsnik. Tea Pijević je imala 13 obrana. Kod Nizozemske najbolja je bila Estevana Polman sa šest golova.

U četvrtak se sastaju Nizozemska i Brazil, a u petak će naše rukometašice igrati protiv Brazilki