za čak 113 milijuna eura

[FOTO] Juventus u zadnjih šest mjeseci enormno povećao svoja dugovanja, pa će na ljeto doći do velike rasprodaje igrača 'Stare dame'

26.02.2021 u 11:48

Bionic
Reading

Najtrofejniji talijanski nogometni klub, Juventus, koji je osvojio 36 naslova prvaka, u velikim je financijskim problemima, a na što utječe pandemija koronavirusa

Talijanski velikan Juventus objavio je kako se u samo šest mjeseci dug povećao za nevjerojatnih 113 milijuna eura.

Prihodi aktualnog talijanskog prvaka iznosili su 258,3 milijuna eura, što je puno manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je klub zaradio 322,3 milijuna eura.

Juventus je također povećao svoje gubitke u posljednjih šest mjeseci na 113,7 milijuna eura, što se da objasniti utjecajem krize nakon pandemije Covid-19.

Povećanju duga pridonijelo je i to što Juventus za razliku od mnogih, zbog pandemije nije smanjivao plaće igračima i stručnom stožeru, ali čini se da bi sada ipak moglo doći i do toga.

Talijanski mediji tvrde da će Juventus na ljeto biti prisiljen na prodaju nekih važnih igrača jer taj minus jednostavno mora nekako 'zakrpati'.

Tko će to biti na transfer listi još se ne zna, ali da kriza ne bira ni najveće, već smo se uvjerili na recimo Barceloni.

Međutim, sada se postavlja pitanje i po kojoj će cijeni igrači odlaziti, jer platežna moć se itekako smanjila, što stvara jedan 'začarani klub', koji bi itekako mogao naštetiti nogometu.

  • +7
Juventus - Crotone, Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO