UVJERLJIVI DOMAĆINI

[FOTO] Inter u derbiju nadigrao Romu; Marcelo Brozović majstorski zabio i pokazao da je zasluženo dobio novi milijunski ugovor

23.04.2022 u 20:02

Bionic
Reading

Marcelo Brozović bio je strijelac za Inter u uvjerljivoj 3:1 domaćoj pobjedi protiv Rome u susretu 34. kola talijanskog prvenstva, a za pogodak mu je asistirao drugi hrvatski reprezentativac Ivan Perišić

Perišić je u 40. minuti izbjegao zaleđe, utrčao u gostujući kazneni prostor i zatim ostavio loptu za nadolazećeg Brozovića koji je odličnim 'lažnjakom' prevario i Mancinija i Smallinga te si stvorio prostor za udarac iskosa sa 10-ak metara kojim je pogodio sam gornji lijevi kut.

Rui Patricio mogao je samo pogledom ispratiti taj udarac kojim je Brozović povisio na 2:0. Bio je to drugi prvenstveni gol Hrvata ove sezone, a prvoga je postigao u prošlom kolu protiv Spezije.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Dumfries u 30. minuti nakon lijepog proigravanja Calhanoglua, a na 3:0 povisio je Lautaro udarcem glavom nakon kornera kojega je također izveo Calhanoglu. Poraz gostiju ublažio je Mhitarjan u 85. minuti.

  • +3
Inter - Roma, Serie A, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Brozović i Perišić igrali su do 72. minute za Inter koji je ovom pobjedom preuzeo vrh ljestvice, sada ima 72 boda, jedan više od gradskog rivala Milana, a oba su sastava odigrala po 33 utakmice.

Milan će u nedjelju gostovati kod Lazija, dok će Inter u srijedu u goste Bologni. Roma je šesta sa 58 bodova, dva više od sedmog Lazija i osme Fiorentine, ali Lazio ima jednu, a Fiorentina dvije utakmice manje odigrane.

Standings provided by SofaScore LiveScore