'OTOČANI' U AKCIJI

[FOTO] Hrvatski suparnici na Euru odradili svoje zadnje pripremne utakmice; Englezi i Škoti slavili istim rezultatom

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 06.06.2021 20:29
  • Objavljeno 06.06.2021 u 20:24
Bionic
Reading

U nedjelju su svoje zadnje pripremne utakmice odigrale reprezentacije koje su s Hrvatskom u skupini na Euru – Engleska i Škotska, obje su slavile sa 1:0

Engleska, prvi suparnik Hrvatske na Euru, odradio je svoju 'generalku' te u Middlesbroughu svladao Rumunju sa 1:0.

U vrlo sadržajnoj utakmici, u kojoj su i gosti imali svoje prilike, domaćin je došao do tri boda tek iz kaznenog udarca u 68. minuti kojeg je realizirao Marcus Rashford, a kojeg je izborio Jack Grealish

Imali su Englezi još jedan penal, u 78. minuti, ali je udarac s bijele točke Jordana Hendersona obranio rumunjski golman. U prvom poluvremenu Dominic Calvert-Lewin u 32. minuti i Jadon Sancho u 38. pogodili su gredu.

Tako je Engleska pripreme završila sa dvije pobjede uoči Eura, jer je prije četiri dana slavila kod kuće protiv Austrije sa 1:0 golom 20-godišnjeg napadača Arsenala Bukaye Sake.

Naša reprezentacija protiv Gordog Albiona igra 13. lipnja od 15 sati na Wembleyju.

  • +7
Engleska - Rumunjska, nogomet, pripreme za Euro, 6.6.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Danas je svoj pripremni suret odradila i škotska s kojom Vatreni igraju zadnji susret u skupini na Euru. 'Otočani' su gostovali kod Luksemburga i slavili 0:1 pogotkom Che Adamsa iz 27. minute.

Škoti su bili bolji, a pomoglo im je to što je domaćin od 34. minute bio s igračem manje, jer je pocrvenio Vahid Selimović.

Bila to slabašna partija Škota, koji su početkom tjedna bili dobri protiv jakih Nizozemaca. Škoti su tada dva puta vodili protiv Nizozemske, ali je na kraju završilo 2:2, s tim da su Nizozemci do remija stigli u 89. minuti.

Hrvatska sa Škotskom igra 22. lipnja u Glasgowu od 21 sat.

  • +5
Luksemburg - Škotska, nogomet, pripreme za Euro, 6.6.2021. Izvor: EPA / Autor: JULIEN WARNAND