JEDAN GOL PRESUDIO

[FOTO] Hrvatska u kvalifikacije za SP u Kataru krenula šokantnim porazom; Slovenija nas pobijedila po prvi puta u povijesti!

24.03.2021 u 22:37

Bionic
Reading

U skupini H europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, Hrvatska je poražena na gostovanju u Ljubljani od Slovenije 1:0, a strijelac je bio Sandi Lovrič u 15. minuti

Hrvatska je u obranu svjetskog srebra osvojenog 2018. u Rusiji krenula porazom u kvalifikacijama i to protiv dosadašnje mušterije. Slovenci su nam u ranijim susretima znali stvoriti probleme i neugodnosti, ali nas nikada nisu pobijedili – do večeras. Protiv naših susjeda Vatreni su imali šest pobjeda i tri remija, ali tome je došao kraj.

Izabranici Matjaža Keka napokon su osjetili slast pobjede protiv Hrvatske, na najbolji mogući način su otvorili kvalifikacije i nastavili su svoj uspješan niz, ovo im je deveti susret zaredom bez poraza (šesta pobjeda), nisu izgubili 492 dana, još od studenog 2019. i Portugala.

S druge strane Hrvatska od osvajanja svjetskog srebra nije prava, a ako ne računamo remi u prijateljskom susretu protiv Turske, ovo joj je četvrti poraz zaredom u natjecateljskim utakmicama. Samo mali alibi hrvatskim reprezentativcima može biti što na raspolaganju nisu imali Rebića i Petkovića...

Hrvatska je bolje krenula, pritisnula Slovence, a prvu je pravu priliku imao Andrej Kramarić u osmoj minuti. Sjajno se oslobodio pratnje i dobro pucao s vrha šesnaesterca, ali je lopta prošla par centimetara od Oblakove vratnice. Dvije minute kasnije složena je nova prijetnja, Vlašićev udarac završio je u okviru gola, a i slovenski vratar malo je dirao loptu.

Nakon dobrog početka - šok! Slovenija je povela 1:0. Iz prvog udarca na naš gol u 15. minuti zabio je Sandi Lovrič. Pucao je s nekih 15 metara, a lopta je na putu prema golu okrznula Brozovića i prevarila Livakovića...

Primljeni gol kao da je uzdrmao naše nogometaše, posebice zadnju liniju. 'Vatreni' su stali, a Slovenci su 'dobili krila', imali su još dvije dobre šanse u našem šesnaestercu. Srećom, bez konkretne završnice.

  • +50
Slovenija - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2022. u Kataru Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

U 28. minuti Modrić je ubacio iz slobodnog udarca, a Dejan Lovren nije uspio zabiti... Za centimetar je zakasnio na tu loptu. Do odmora Hrvatska je imala terensku inciativu bez pravih prilika, a u završnici prvog dijela Vida glavom nije uspio dovoljno dobro zaprijetiti Oblaku.

U nastavku su Dalićevi izabranici dominirali, ali je Slovenija stvorila prvu pravu opasnost. U 59. minuti u prilici je bio Šporar, ali Livaković je nekako je uspio obraniti taj pokušaj slovenskog napadača. Lopta se od Lovrena odbila na putu prema golu i zamalo je iznenadila hrvatskog golmana...

Oršić i Budimir uspjeli su 'rasplamsati' našu igru, u igru je ušao i Brekalo, hrvatski izbornik sve je karte bacio u napad, ali Slovenci su se zaista disciplinirano branili. Teško je Hrvatska pronalazila pukotine u obrani, a ubačaji u šesnaesterac su bili lak plijen za Oblaka i slovenskih braniča.

U zadnjih nekoliko minuta Hrvatska je snažno pritisnula, ali niti iz jedne od brojnih gužvi nije pronašla put do mreže...

U ostalim utakmicama skupine Rusija je slavila kod Malte s 3:1, dok su Cipar i Slovačka odigrali 0:0.

Rusi su ipak teškom mukom prošli gostovanje kod Malte pogocima Jonova (23), Fernandesa (35) i Soboljeva (90), dok je strijelac za domaćine bio Mbong (56)

Hrvatska u subotu dočekuje Cipar, a potom u utorak i Maltu. Obje utakmice se igraju na riječkoj Rujevici.

SLOVENIJA - HRVATSKA 1:0

Strijelac: 1:0 Lovrić (15)

Dvoboj se igrao bez gledatelja na stadionu Stožice, a sudio je Lahoz iz Španjolske.

Slovenija: Oblak; Stojanović, Blažič, M. Mevlja, Balkovec; Bijol (Vetrih, 69), Lovrić (Bajrič, 88), Kurtić; Iličić (Skubic, 88), Šporar (Kramer, 69), Bohar (Črnigoj, 64)

Hrvatska: Livaković; Vrsaljko, Lovren, Vida, Barišić (Oršić, 46); Kovačić (Pašalić, 82), Brozović; Vlašić (Budimir, 69), Modrić, Perišić; Kramarić (Brekalo, 64)

  • 1. RUSIJA 3-1 3
  • 2. SLOVENIJA 1-0 3
  • 3. SLOVAČKA 0-0 1
  • 4. CIPAR 0-0 1
  • 5. HRVATSKA 0-1 0
  • 6. MALTA 1-3 3