SVI TRENIRALI

[FOTO] Hrvatska odradila sve što je mogla u pripremi za Belgiju; Luka Modrić i Dejan Lovren bit će pod posebnim pritiskom

30.11.2022 u 17:47

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening uoči ogleda (četvrtak, 16 sati) 3. kola F skupine Svjetskog prvenstva u Katru protiv Belgije.

Svi igrači su vježbali i Dalić je ključni trening uoči utakmice imao sve snage na raspolaganju.

Hrvatska zadnjih 90 minuta natjecanja po skupinama dočekuje na vrhu ljestvice, ali još nije osigurala plasman u osminu finala.

Vatreni vode sa četiri boda, koliko ima i Maroko, Belgija je na tri boda, dok je Kanada upisala dva poraza i jedina iz naše skupine ne može do osmine finala.

Ulog je ogroman, okršaj 'srebra' i 'bronce' s posljednjeg prvenstva u Rusiji odlučuje tko će dalje i vrlo vjerojatno za jednu od ove dvije reprezentacije bit će to posljednja stanica puta u Dohi. Sasvim sigurno niti Zlatko Dalić niti Roberto Martinez nisu priželjkivali takav rasplet.

Protiv Kanade smo zaigrali u sastavu Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Kramarić, Livaja, Perišić. Hrvatski strateg je u najavi utakmice poručio kako nema previše razloga mijenjati sastav.

Pitanje je tek njihove fizičke spreme i umora. Iza nas su dvije iznimno fizički zahtjevne utakmice, no Dalić će znati procijeniti ima li maksimalno spremne igrače.

  • +7
Trening hrvatske reprezentacije uoči utakmice protiv Belgije Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Odigrali smo dobru utakmicu i oni koji su počeli i oni koji su ušli. Vidjet ćemo nakon treninga, ali nemamo razloga za promjene', kazao je Dalić.

U prva dva susreta na teren je poslao 16 igrača, igrali su Livaković, Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa, Modrić, Brozović, Kovačić, Majer, Vlašić, Pašalić, Kramarić, Oršić, Perišić, Livaja i Petković. Nisu igrali vratari Ivušić i Grbić te Stanišić, Šutalo, Erlić, Vida, Barišić, Jakić, Sučić i Budimir.

Luka Modrić i Dejan Lovren moraju biti oprezni protiv Belgije jer imaju žute kartone i nova javna opomena značila bi propuštanje idućeg susreta, a to je osmina finala, naravno, ako Vatreni eliminiraju Belgiju.