poraz na startu

[FOTO] Hrvatska je hrabro pala; suci su nas 'ubili' s tri istovremena isključenja, a Francuzi su to spremno iskoristili

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je na otvaranju Europskog prvenstva u mađarskom Szegedu od Francuske 27:22. Ozljedama i koronavirusom desetkovani 'kauboji' odigrali su hrabru utakmicu, držali su priključak s Francuzima do samog kraja, ali do iznenađenja ipak nisu mogli

Hrvatska je i bez Domagoja Duvnjaka, Luke Cindrića i Marina Marića pružila dobar otpor favoriziranoj Francuskoj iako je loše započela dvoboj.

Francuska je daleko bolje ušla u susret. Važnost utakmice, ugled suparnika, ali i mladost naše ekipe očito su učinili svoje. Francuska je nakon pet minuta igre vodila 4:1, a u desetoj minuti i 7:2. U prvih 15 minuta naši su rukometaši zabili samo tri gola, dok je suparnik u tom razdoblju zabio sedam.

Do kraja poluvremena, Hrvatska je zaigrala daleko bolje. Zabili smo nekoliko laganih golova, te postali konkretniji i opasniji pokazavši da se možemo nositi s aktualnim olimpijskim prvacima. U 24. minuti 'kauboji' su smanjili na dva gola zaostatka (10:8), a s minus dva Hrvatska je otišla i na odmor (13:11). Nažalost, hrvatski rukometaši su u prvom dijelu promašili tri čiste kontre, a da je barem jedna realizirana rezultat bi bio bolji.

Francuska je bolje ušla i u nastavak, s dva brza gola pobjegla je na +4 (15:11). Igrom 7 na 6 Hrvatska je u napadu stvarala probleme Francuzima, no u obrani smo imali velikih problema i suparnik je suviše lagano stizao do golova.

U 45. minuti vratili smo se tamo gdje smo bili na poluvremenu, na minus dva (20:18). Nažalost, utakmica je prelomljen u 48. minuti kada je Hrvatska u samo 12 sekundi zaradila tri isključenja. Zbog prekršaja je prvo isključen Srna, potom je zbog prigovora dvije minute kazne dobila i hrvatska klupa, a onda je grub prekršaj na Karabatiću napravio Mandić zbog kojeg je kažnjen crvenim i plavim kartonom. Zbog toga ga možda čeka i drastična kazna jer o tome odlučuje sudačka komisija EHF-a.

  • +43
Hrvatska - Francuska, 1. kolo rukometnog Eura 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Francuska je to iskoristila i pobjegla na 23:19. Nakon toga više se nismo uspjeli vratiti. Pet minuta prije kraja Francuska je ponovo stigla do pet razlike (25:20) što je bio zaostatak kojeg hrvatski rukometaši nisu uspjeli nadoknaditi.

Francusku su do pobjede predvodili Hugo Descat sa sedam i Dika Mem sa šest golova, dok je Vincent Gerard imao 14 obrana. Kod hrvatske Ivan Čupić je zabio šest, a Tin Lučin četiri gola. Ivan Pešić je imao sedam obrana.

  • +35
Rukometni Euro 2022., hrvatski navijači protiv Francuske Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska će u 2. kolu u subotu od 20.30 sati igrati protiv Srbije koja je u svom prvom nastupu svladala Ukrajinu 31:23.

HRVATSKA - FRANCUSKA 22:27 (11:13)

HRVATSKA: Pešić, Šunjić; Mihić, Gadža 1, Mandić, Ivić, Čupić 6 (5), Mamić, Mandić 2, Lučin 4, Grahovac, Jaganjac, Martinović 3, Šušnja 2, Šipić 3, Glavaš, Srna 1

FRANCUSKA: Gerard, Pardin; Lenne 1, Minne 1, Lagarde, Richardson, Mem 6, Tournat, Karabatić 1, Mahe 3, Fabregas 5, Descat 7 (4), Porte 1, Kounkoud 1, Nahi 1, Konan

Isključenja: Hrvatska 6 minuta; Francuska - 2 minute, Realizacija 7m: Hrvatska 5 / 5, Francuska 4 / 4

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal