NJEMAČKA LIGA

[FOTO] Bayern nije mogao do tri boda u Berlinu; debakl Nike Kovača i Wolfsburga kod kuće, katastrofa Joška Gvardiola...

Bionic
Reading

U derbi utakmici 5. kola Bundeslige nogometaši Uniona i Bayerna odigrali su u Berlinu bez pobjednika 1:1 čime oba sastava gledaju u leđa Freiburgu i Borussiji iz Dortmunda na vrhu ljestvice

Uoči ovog kola Union Berlin i Bayern su bile dvije vodeće momčadi. No, u petak ih je pobjedom protiv Hoffenheima preskočila Borussia iz Dortmunda, dok su ova dva kluba uzela po bod u međusobnom ogledu gdje su golovi postignuti u prvom dijelu. Becker je u 12. minuti doveo Union Berlin u vodstvo, dok je za goste izjednačio Kimmich tri minute kasnije. Hrvatski nogometaš Josip Stanišić nije ulazio u igru za goste.

Sjajnu su utakmicu u Leverkusenu odigrali Bayer i Freiburg u kojoj su gosti pobijedili 3:2, a klub iz Leverkusena je time upisao već četvrti poraz. Freiburg se, pak, popeo na sam vrh s jednakim brojem bodova kao Borussia (D).

Domaćin je poveo golom Demirbaya u 16. minuti, no gosti su na samom početku nastavka preokrenuli rezultat golovima Gintera i Gregoritscha. Potom je uslijedio odličan trzaj glavom Schicka u 65. minuti i izjednačenje na :-2, ali i novo vodstvo gostiju. Tri boda je Freiburgu osigurao Doan golom u 71. minuti.

  • +6
Union Berlin - Bayern, 5. kolo Bundeslige, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: FILIP SINGER

Hrvatski trener Niko Kovač i njegov Wolfsburg i dalje su u neuspješnoj potrazi za premijernom pobjedom u sezoni. Upisali su treći poraz, Koeln je slavio kod Wolfsburga s 4:2 premda je domaća momčad imala odlično otvaranje utakmice, u drugoj minuti je Nmecha zabio za 1:0. No, do kraja poluvremena već je bilo 3:1 za goste nakon pogodaka Ljubičića i Kainza te autogola Paula Otavija.

U 79. minuti je Nmecha postigao novi gol za Wolfsburg i vratio nadu u bod ili tri, ali vrlo brzo je Koeln opet imao dva gola plusa nakon što je Adamyan zabio za konačnih 4:2. Za Wolfsburg je do 74. minute igrao Bartol Franjić, dok je cijelu utakmicu na domaćoj klupi proveo Josip Brekalo.

Stuttgart je na domaćem terenu odigrao 1:1 sa Schalkeom iako je posljednjih dvadesetak minuta imao igrača manje. Borna Sosa je za Stuttgart igrao do 63. minute.

U posljednjem subotnjem susretu 5. kola Bundeslige nogometaši Eintrachta su na domaćem terenu u Frankfurtu svladali Leipzig 4:0.

Utakmica je riješena u prvom poluvremena kada je Eintracht postigao dva pogotka. U 16. minuti je strijelac bio Kamada, a u 22. Rode, s tim da je u oba slučaja asistent bio Kolo Muani. Pobjednik je i definitivno odlučen u 67. minuti kada je Brazilac Tuta povećao na 3:0, a do kraja je još Borre u 84. realizirao jedanaesterac za konačnih 4:0.

U domaćem sastavu Kristijan Jakić je igrao do 87. minute, a upravo je tada na travnjak istrčao Hrvoje Smolčić. Za goste je, pak, cijelu utakmicu odigrao Joško Gvardiol.

Standings provided by SofaScore LiveScore